Rengør ikke grøntsager under rindende vand.

Rent vand er et ressource, vi skal passe på. Det står nok mere og mere klart for os, at der ikke er uanede mængder. Udover det er det jo også noget, vi betaler for,  Når vi rengør grønsager, bruger vi ofte langt mere vand end nødvendigt er. Du bruger nemlig alt for meget vand, hvis du rengør grøntsagerne under rindende vand. Tag i stedet en balje og fyld den med vand. Rengør grøntsagerne i baljen, de mindst beskidte rengøres først. Når alle grøntsager er rengjorte, kan du efterfølgende skylle dem efter i endnu en balje med rent vand.

Grøntsager skal ikke rengøres unde r rindende vand.
Grøntsager. Vi bruger for meget vand, hvis vi rengør dem under rindende vand. Billede af misskursovie2013 fra Pixabay

Der er slet ingen grund til, at vi skulle lade vandet løbe imens vi rengør grøntsagerne. Egentlig er det vel bare en dårlig vane. Vi har nok vænnet os til, at vand bare er noget, der kommer ud af hanen. Og bare er der – i ubegrænsede mængder. Men det er det ikke – og det er slet ikke gratis!

Brug vandet en gang til

Du kan herefter bruge vandet til blomstervanding/havevanding. Er de ikke brug for det med det samme kan du have en beholder eller vandekande stående udenfor, som du kan samle det i. Det kan alt ialt blive til mange liter vand om ugen! Vand koster penge, og vand er desuden et ressource, vi ikke har uendeligt af.

Brug vandet fra grøntdagerne
Der er intet i vejen for at genbruge grøntsagsvandet til havevanding. Billede af annawaldl fra Pixabay

Vi er vant til, at vand er noget, der bare kommer ud af hanen – og som vi kan bruge løs af. Den indstilling skal vi nok ikke regne med at kunne bibeholde. Ikke kun på grund af prisen. Men vand er ikke noget uudtømmeligt ressource. Ja, i hvert fald ikke rent vand, drikkevand! Og vil vi ikke alle gerne værne om det?


Flere vandspare-tips

Dette er naturligvis ikke den eneste måde, du kan spare vand. Læs også:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.