Gå aldrig sulten på indkøb!

Vi har nok alle prøve at købe ind, mens vi har været sultne. Det kan ikke anbefales. De fleste kender det nok. For når man er sulten er man nærmest utilregnelig – i hvert fald når det gælder madindkøb. Man bliver en slags impuls-mad-køber.  Handler man på tom mave, er der nemlig en vis risiko for, at en af følgende ting sker.

Pas på sulten

  • Når man handler ind på tom mave er man oftest mere tilbøjelig til at komme usunde madvarer i indkøbskurven. Ting, man ellers ville have undgået – uden problemer.
  • Man bliver fristet til at stille den værste sult med et stykke chokolade, kage, en pizza-slice, en hotdog – eller andet usundt.
  • Man køber alt for meget ind, eller man køber helt forkert ind – begge dele er ikke særligt godt for økonomien. Mange gange med det resultat. at man kommer til at smide for meget væk.
Når du er på indkøb, er sulten din fjende – den kan få dig til at købe de særeste ting. Billede af Steve Buissinne fra Pixabay

Spis før du køber ind

Så spis et stykke frugt eller brød før du går ind i Fakta – det vil spare dig for fejlkøb.  Det er ikke fordi du behøver at spise dig stop-mæt, blot du ikke er sulten, når du køber ind. Du bliver ikke så let fristet som du ellers ville. Du skal nemlig helst købe det, der står på din indkøbsliste – og ikke alt muligt andet! Og er man sulten, har man ofte lyst til at købe alt muligt andet end det, der står på listen. De fleste kender det nok. Man lader sig friste af madvarer, man ellers ikke ville købe. Eller man får fornemmelsen af,  at der er udbredt hungersnød og man er nødt til at hamstre? I hvert fald kan det nemt blive sådan indkøbene ser ud, når man kommer hjem. Mange har desuden tendens til at fylde indkøbsvognen med usunde var når de er sultne. Og så lige en stribe indkøbstips, der kan gøre dine dagligvareindkøb både bedre og billigere:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.