Travel light, rejs billigere

Travel light – rejs med en “slank” bagage. Vi slæber og slæber når vi skal på ferie – men, hvorfor egentlig? Mange kan nikke genkendende til det med den fyldte kuffert, man tog med – for derefter kun at bruge en trediedel af tingene. Slæbe, slæbe slæbe…?

At slæbe er træls nok i sig selv. Især at slæbe rundt på ting, man slet ikke kommer til at bruge. Men at man skulle kunne rejse billigere? Jo, det kan man nemt – og det er der flere grunde til!

Prøv derfor med en lidt mere minimalistisk tankegang, lad enkeltheden være en dyd. Tag færre ting med, vælg en mindre kuffert.

Travel light – og spar penge

  • Hos nogle flyselskaber kan du få superbillige billetter hvis du ikke har ret meget bagage med. Flere billigrejser er kun med håndbagage. Så hvis du kan have alt i håndbagagen (10 kg.) kan du flyve billigt. Dette er særdeles egnet til storbyrejser ol.
  • Når du ikke har ret meget bagage med, er du mere mobil på rejsen. Det er meget lettere at vælge offentlig transport frem for taxa. Eller tage offentlig transport til lufthavnen i stedet for bilen – som du ellers betaler kassen for at parkere mens du er væk!
Bagage...hvor slæbe store mængder af ting og tøj med på rejsen?

Pakker du som om du skulle flytte når du pakker til ferien. Der er masser af besvær – og også penge – at spare. Billede: tookapic / Pixabay

  • En mindre bagage bringer lidt minimalisten frem i en. Enkelhed, det gør mange ting lidt nemmere. Og dermed dæmper det også trangen til at købe ting med hjem. Eller anskaffe souvenirs! Dels fordi man tænker lidt anderledes – men også rent praktisk: Det er begrænset hvor meget man kan slæbe med hvis man har en lille kuffert og/eller flyrestriktioner! Eller har indset, hvor rart det egentlig er, ikke at skulle slæbe!
  • Du behøver ikke anskaffe en stor, dyr kuffert.
  • Du køber ikke en masse ekstra ting før rejsen – for du har ikke plads til det!
  • Måske breder dem minimalistiske tankegang til andre områder af ferie?

Så der er ikke kun besvær, men også penge, at spare, hvis man rejser “minimalistisk”. Ikke mindst hvis man hører til dem, der går i fælden hver gang og pakker til en måned, selvom man kun er afsted i en uge.

 

Astrid