Dogmeferie….? Hvad er det?

Hvad kalder man en ferie, hvor man ikke har ret mange penge? Fattigrøvsferie? Spare-ferie? Eller hvad med dogme-ferie? Altså en ferie uden alle de overflødige ting, uden billige effekter. Back to basics! Billigt ville det i hvert fald blive. Og det er jo ikke sikkert, det er dårligere af den grund vel. Dogme-ferie kunne være:

Superbillig ferie

• Vandreferie på Hærvejen, med overnatning i telt på en de gratis teltpladser – eller i et shelter.
• Vildmarksferie i Sverige. Naturcamping uden for lands lov og ret. Ingen muligheder for at bruge penge, ingen medier, kun ferie!
• Cykelferie på Fyn. En cykelentusiast har fortalt mig at Fyn er ideelt, fordi det er naturskønt – og et godt sted til cykelferie fordi afstandene er overkommelige.

Nogle gange måske billigere end at blive hjemme?

Det var bare eksempler. det kunne måske også være en bondegårdsferie. Eller man kunne besøge nogen, man kender? Låne et kolonihavehus et sted? Tage sit telt og så ud i det blå? Der findes faktisk masser af muligheder for gratis overnatning for fritidsfolket. Eller arbejd selv videre med ideerne….

Ferie – hvad er det egentlig?

Og husk lige, at indkvartering er noget, der fås i et utal af prisklasser. Vandrerhjem mente vi engang var for unge på Interrail, men nej – de er for alle. Alle som sætter oplevelser over komfort, i hvert fald. Idag kalder vi det ofte et hostel – ej at forveksle med hotel!

I ferien vil vi ofte gerne hjemmefra. Se noget andet. Og slappe af. Og det er der stadig rig mulighed for. Der er oven i købet den fordel, at man har muligheden for at slippe for – eller begrænse – brug af Internet og mobil. Eller tv for den sags skyld. For at slappe af. Ikke være til rådighed. Ikke medmindre det er virkelig vigtigt. Og det er mange af de ting, vi får på vores mobil eller e-mail som regel ikke. Ønsketænkning? Tjah..

Men billigt er det i hvert fald. Dogmeferie uden billige effekter. Det kan dårligt undgå  at blive afslappende. Så har du ingen penge og samtidig virkelig brug for at koble  fra, er det slet ikke en umulig kombination.
Hvem sagde ”billigere end at blive hjemme”?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.