Feriefælder: Shopping

Ferien er en af de ting, hvor omkostningerne ofte overrasker os. På en eller anden underlig måde fik vi brugt mange flere penge, end vi havde regnet med. Selvom vi synes, at alt var indregnet, sker der ofte det at kontoen går i rødt efter ferien. Hvad skete der?

Det eneste, der er sket, er at man ikke har fået det hele med. Betalingen for selve rejsen, er kun en lille del af det, som det koster at holde ferie. For det er jo langtfra sådan, at der ikke bruges penge mens man er afsted…

Shopping på ferien

Der er masser af fælder i det med ferien. Det eneste vi har sværere ved at budgettere med, er nok julen.

En af de ting, vi overraskes af, er hvor mange penge, vi kan shoppe for. Kigger du i kufferten efter ferien, så får du et fingerpeg om, hvor nogle af pengene forsvandt hen. Og her taler vi ofte om penge, der ikke er budgetteret med.

Ofte rejser vi til lande, der har et andet omkostningsniveau, så vi synes tingene er billige. Det gør, at vi giver mere los. Og det er måske deri den egentlige fælde ligger?

Når billige ting bliver dyre

Men det måske i sig selv fælden. Vi køber mere fordi vi synes, det er billigt. Vi køber også ting, vi slet ikke har brug. Eller værre endnu: Aldrig får brugt. Og så er det for dyrt. Når ting er langt billigere end vi er vant til. Og samtidigt synes vi at “det kun er nu, vi har chancen”. Nogle har endda den sikre fornemmelse af, at de sparer penge – til trods for, at det modsatte er tilfældet.

Og har vi ikke råd, hjælper det jo ikke noget at man får “meget for pengene”. For vi har risikoen for at gå langt over budgettet. Hvis vi altså har et budget.

Shopping er en post på budgettet.

Et problem er nok, at netop shopping – dette lidt diffuse begreb – ikke er indregnet i vores ferieudgifter. Men, hvis vi har tænkt os at shoppe, ja så skal det faktisk med. Mange mennesker bruger alt for mange penge til denne post. Derfor skal det med i overvejelserne, så du kan enten:

  • Lader være med at shoppe. Det man skal “have med hjem” skulle gerne være oplevelser, ikke?
  • Afsætte et beløb til shopping. Hvis shopping er en nødvendighed, bør det være regnet ind.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.