Flyrejser på lavbudget

De billige flyrejser er der sådan set masser af. Ikke mindst til storbyrejser er de meget populære. Man kan efterhånden komme til mange europæiske hovedstæder for nogle få hundrede kroner. Når man finder disse rejser på rejsesøgemaskiner, skal man kigge sig godt for. Rejserne flyves af Ryanair og lignende lavprisflyselskaber. Hvis man vil have den billige pris, er der nogle ting man skal være opmærksom på/overholde.

Her kommer noget af det, man skal holde særligt øje med, hvis man vil købe billige flyrejser på nettet. Det er nemlig vigtigt at sætte sig ind i reglerne – og vide, hvorfor rejserne er så billige!

Billige flyrejser på nettet
Der er masser af billige flyrejser at få på nettet – man skal dog altid huske at nærlæse vilkårerne. Billede fra https://pixabay.com/
  • Ingen forplejning. Der er ikke inkluderet mad eller drikke. Har du brug for det, kan du selv medbringe mad. Og medbring en vandflaske, du kan fylde op (restriktioner på væske i security). Er sørg for at have spist inden flyrejsen.
  • Bagagerestriktioner. Oftest er der kun håndbagage inkluderet i prisen. Dvs. at du skal rejse med en lille kabinekuffert, oftest på 10 kg. Nogle gange suppleret med en “personlig genstand” som kan være en håndtaske, computertaske eller lignende. Skal du have en kuffert med, er prisen nemlig en ganske anden. Du skal sørge for at overholde dette til punkt og prikke. Du kan blive pålagt en klækkelig efterbetaling, hvis du ikke overholder der. Tjek det før du bestiller. Og i mange tilfælde kan man sagtens klare sig med den mængde bagage. Hånden på hjertet: de fleste af os medbringer alt for meget… bare fordi vi kan. Læs også Travel light, rejs billigere
  • Du kan ikke vælge sæder. Den slags koster ekstra. Rejser man flere sammen, kan man være rimelig sikker på ikke at komme til at sidde sammen. Medmindre man betaler. Hvis man rejser med børn kan det selvfølgelig være et problem. Ellers behøver det ikke at være det.
  • Egentransfer? Dette skal du lægge mærke til. Har du egentransfer betyder det, at du har købt 2 billetter. Du skal derfor selv holde øje med, om der er så lang ventetid i lufthavnen, at du kan nå næste fly. Og læg mærke til, om udbyderen yder en garanti i denne forbindelse. Hvis ikke er det noget risikabelt.
  • Læs og forstå! Man hører sommetider om, at medarbejderne hos lavprisselskaberne får provision af det ekstra de kan få i kassen  ved at påføre dig ekstraudgifter når du ikke overholder regler. Om det er rigtigt skulle jeg ikke kunne sige, men tydeligvis foreligger muligheden. Jeg har for eksempel læst betingelser, hvor Ryanairkunder kan blive pålagt et gebyr på 50 € pr. person pr. vej hvis man ikke har et printet boardingkort. Ligesom selv meget små uregelmæssigheder mht. bagage kan give ekstraudgifter. Så derfor: læs og forstå. 
  • Læg mærke til, om rejsen har urimelig lang ventetid i lufthavne, du mellemlander i – eller afgår ankommer på ubekvemme tidspunkter. Det kan også få prisen ned. Det kan sommetider være et problem at komme til eller fra lufthavnen på ydertidspunkter.

Man kan skal kigge sig godt for, når man køber billige flybilletter. Og regne med, at der er ting, komfort og services, der er skåret fra. Om det er et problem, er op til den  enkelte, men det er vigtigt, at man er klar over, hvad det er, man køber.

Astrid