Få brugt den gamle bærbare

Gamle bærbare, der på ingen måde er hurtige mere – og som ikke kan køre de nye programmer og spil – hvad skal vi med dem. Kan de overhovedet bruges? Og det kan de naturligvis for dem, der ikke har noget nyere – men ellers?

Gammel bærbar = musikanlæg?

Jo, de kan bruges – og måske kan de da erstatte noget andet? Jeg holder mine aflagte igang – eller giver dem til nogle, der kan have nytte af dem. Der er muligheder i gamle computere, man måske ikke lige tænker på.

For det man skal gøre, er ikke at fokusere på, hvad computeren ikke kan, men på, hvad den rent faktisk stadig kan. Måske står du og mangler et musikanlæg et eller andet sted i huset. Så kan en gammel bærbar samt et par højttalere udmærket gøre det ud for et musikanlæg, du måske ellers ville have anskaffet. Eller man har måske brug for et ekstra et eller andet sted.

Den gamle bærebare kan bruges til meget

Brug din gamle bærbare som musikanlæg – eller måske som spillecomputer til et barn. Billede: umerprince / Pixabay

Hvad ud måtte have af Cd’er kan du lægge over på computeren. Det er ganske let gjort (og ivrigt lovligt så længe det er til egen brug – hvis nogen skulle være i tvivl).

Desuden kan man i langt de fleste tilfælde tilslutte den trådløst netværk. og har man en Facebook-profil, kan man hente Spotify ganske gratis – og således streame musikken til computeren. Voila – din gamle (ubrugelige) bærbare er nu blevet til et musikanlæg.

Den gamle bærbare computer kan bruges til noget

Få nyt liv til din gamle bærbare

Gammel bærbar = børnecomputer?

Det kan godt være, at du ikke kan køre alle de nye spil, som du selv ville spille. Nye spil, er noget af det, der stiller krav. Men derfor er der intet i vejen for, at man kan køre børneprogrammer, børnespil osv.

Da min niece var  5, fik hun en gammel computer, jeg ikke kunne bruge. En computer skal være meget gammel for ikke at kunne køre Pixeline og lignende spil. Spillene har vi fået fra nogen, der er vokset fra dem. Så heller ingen ekstra udgift her. Eller de kan lånes på biblioteket. Mange, lidt ældre spil ligger sommetider til gratis download.

Den kan desuden indeholde nogle af de mange malebogsprogrammer, man kan hente gratis på nettet. Og tegne/maleprogrammer – også den slags kan hentes gratis. Desuden kom den på den på netværk – en computer skal være meget gammel for ikke at kunne dette –  så hun kunne spille gratis på Oline (DR). Nu er det sikkert noget andet, der er sagen, men sikkert også flere muligheder.

Også her kan man tænke lidt i den anden ide med musikanlægget. Der er jo intet i vejen for at lægge barnets yndlingsmusik over på den bærbare samtidigt.

Gammel bærbar = backup?

Uanset hvilken af modellerne, der er aktuelle, er der ofte noget ekstra harddiskplads, som ikke kan udnyttes. Og det kan man passende bruge til backup, hvis man har noget, man gerne vil have gemt et ekstra sted. Især hvis man hører til dem, der vil holde sig på den sikre side. Det er sjældent, at 2 computere i husholdningen går ned samtidigt. Og har man indbrud, er det som regel de nyeste computere, der bliver taget.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.