Billige junior- og babydyner

En babydyne eller juniordyne koster ofte næsten det samme som en voksendyne. Jeg kan har aldrig rigtigt kunnet se hvorfor det skulle være nødvendigt? Kvier man sig ved at betale den høje prisen, kommer her et godt trick, som enhver børnefamilie burde kende! Det handler om at kende målene….

En typisk voksendyne måler nemlig 140×200 cm. Den kan dog klippes midt over, så bliver der lige nøjagtigt til 2 juniordyner på 100×140 cm. Det eneste du skal gøre er at kante dynen (med skråbånd eller måske bare en overlocksøm). Finish er ikke afgørende når det gælder kanten på dynen, så du behøver ikke være en ørn ved en symaskine. Men der holdbarheden naturligvis. Og at fyldet bliver inde i dynen.

Det kræver ikke ret meget arbejde at få en juniordyne på denne måde, og der er virkelig penge at spare. Til gengæld får du en juniordyne til noget, der ligner halv pris af hvad en voksendyne koster. Og det er ikke nogen stor operation.

Babydyne og juniordyne - lav dem billigt hvis du er lidt fingernem
Lav selv baby- og juniordyne – nemt og billigt

Spar endnu mere på babydyner….

Men ikke nok med det. Halverer du igen juniordynen, bliver den til 2 babydyner på hver 70×100. Der kan altså blive 4 babydyner ud af en voksendyne. Eller du kan få en juniordyne og 2 babydyner. Så dette er en nem og billige vej til børnedyner til en hel anden pris en pris end de ellers forlanger i butikkerne. Det kan være svært at se, hvorfor junior- og babydyner overhovedet skal være så dyre? Måske fordi folk ikke kender målene og derfor ikke kan regne ud, hvor nemt det er at “kløve” dynerne på midten?

Og kender man ikke størrelsesforholdet – og ved man ikke hvor nemt, det er – så betaler man vel bare prisen, eller? Men du behøver ikke betale den høje pris for juniordyner/babydyner – ikke mere, i hvert fald. Mange har sikkert undret sig over, hvorfor babydyner eller juniordyner koster cirka det samme som en voksendyne. Til trods for at de er meget mindre. Her er det nok, som med så meget andet. Priserne er uforholdsmæssigt høje fordi de fleste bare accepterer det – og betaler. Men det behøver man altså ikke. Bruger du denne metode, koster en juniordyne ca. det halve af det, du betaler for en voksendyne. Og babydynen koster naturligvis kun en fjerdel. Man skal ganske vist sy en smule, men det er ikke just krævende syning. Hvis ikke man selv kan, kender man måske en, der kan?

Spar penge på sengetøj til børnene

Og når vi nu er i gang, hvorfor så ikke gøre det samme med dine dynebetræk? De har samme mål. Du skal blot bruge lidt knapper eller et bændel til lukningen. Den smule du bruger på sømrum er uden betydning. Endnu større besparelse. Billigt sengetøj, som du sagtens selv kan lave. Du kan nemlig sagtens lave det, selvom du – som før nævnt – ikke er nogen ørn ved en symaskine. Man skal bare sy ligeud-ad-landevejen. Og slår du et lille sving, er der såmænd aldrig nogen, der opdager det!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.