Gratis musik – Spotify

Der er kommet en ny, gratis musiktjeneste, som mange sikkert allerede kender. Musiktjenesten hedder Spotify og tilbyder masser af gratis musik – streamet til dig på Internet/computer.


Spotify er lettilgængelig og nem at benytte. Har du allerede en Facebook-konto kan du blive tilmeldt på et øjeblik, da man kan integrere de to. Brugerfladen er nem at bruge – og nem at gennemskue. Og iøvrigt ikke helt ulig den, mange kender fra iTunes.

Privatliv eller ej?

Ellers er du nødt til at oprette dig på Facebook, da Facebook og Spotify er lænket til hinanden. Er man bekymret over, hvem der her har adgang til ens oplysningerne, er det en mulighed at ændre sine privatlivs-indstilliger på Facebook. Ellers vil dine venner for eksempel automatisk kunne se, had du lytter til -ligesom du kan se, hvad de lytter til.

Hvor gratis er den gratis musik?

Man siger at “there’s no such thing as a free lunch” – og som regel er der jo også en eller anden hage ved det gratis. Når  vi taler om Spotify er det gratis i betydningen “reklamefinansieret”. på den måde forstået, at du lytter til radioreklamer ind imellem. Det er altså den måde, der alligevel tjenes penge på – selvom Spotify er gratis for dig som bruger.

Spotify – gratis musik til dig

Jo, lydreklamerne kan da være irriterende, men i tilfældet Spotify, er det den pris du betaler for at være med gratis. Der er nemlig mulighed for at undgå dem – men så kommer man naturligvis til at betale for tjenesten.

Holder du dig til den gratis version får du altså reklamerne ind imellem numrene – den rigtig gode lydkvalitet skal du heller ikke regne med. Men sidder du bare og lytter med mens du bruger computeren – eller vil du gerne høre numrene fuldtud før du køber – er det absolut anvendeligt. Musikken streames, så der er ikke mulighed for at gemme den loaklt eller afspille den på andre medier.

Spotify – mod betaling

For et månedligt beløb på 49 kroner om måneden er du fri for reklamerne. Koblingen med Facebook er der stadig – og det samme er den begænsede mulighed mht. hvilke medier, du vil afspille den på.

Er du derimod klar til at betale noget mere – helt bestemt 99 kr. – kan du få den fulde pakke. Du kan få den noget bedre lydkvalitet og du kan også spille musikken på din smartphone (uden at skulle streame – for det kan nemt blive dyrt i dataforbrug. Men med 99 kr. om måneden er vi også et godt stykke væk fra den gratis musik. Og i første kan du jo tage den gratis version og se, hvad det giver dig. Måske har du slet ikke brug for mere.


Astrid

2 Comments

  1. Spotify er det bedste der er sket for gratis musik nogensinde, og det bedste der kunne ske, fordi det er gratis vil de fleste lytte meget bredere og nye kunstnere vil få chancen ad den vej, alene fordi mange allerede nu deler playlister gennem services som myspotify

  2. Spotify er virkelig virkelig godt lavet. Det fungerer bare så godt! Synes dog bare at det er frustrerende at man skal streame alle sangene, hvis det skal holdes lovligt. det ville jo være nemmere, hvis man kunne downloade numrene.
    Fandt en blog, http://www.frimusik.net, som gør det. Det er ret smart. Tjek det ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.