Gratis musik – Spotify

Mange betaler et pænt beløb månedligt for musik. Ofte i omegnen af 100 kr. Om man synes, det er dyrt eller billigt, er nok lidt afhængig af, hvor meget, man bruger det. Det er også prisen på Spotify. I hvert fald hvis man vælger premium, den ubegrænsede version. Men er der ikke lige plads til musik i budgettet, er der en anden mulighed. Spotify fås nemlig også i en gratis version. Spotify tilbyder masser af gratis musik – streamet til dig på Internet/computer. Der er naturligvis begrænsninger, men ikke i antallet af numre. Det er helt det samme. 

Hvor gratis er den gratis musik?

Man siger at “there’s no such thing as a free lunch” – og som regel er der jo også en eller anden hage ved det gratis. Det er der også her, der er 3 steder, man mærker begrænsninger.

1. Når  vi taler om Spotify er det gratis i betydningen “reklamefinansieret”. Du skal altså acceptere at lytte til reklamer engang imellem. 

2. Du kan ikke downloade musikken, kun streamer. Det kan koste lidt mere i Mobil data. Er du hjemme når du lytter til musik, kan du køre på WIFI. Og så kan det næppe mærkes. 

3. Du kan kun bruge shuffle play. Det er der hvor du ikke kan bestemme rækkefølgen, som Spotify spiller dine playlister i. Her er der en god ide, at lave mange, men kortere playlister, det giver lidt mere kontrol over, hvad du hører. 

Kom igang med Spotify

Få spotify gratis musik på mobilen
Få gratis musik med Spotify. Billede; PhotoMIX-Company on Pixabay

Hvis du vil afprøve den gratis mulighed, kan du slet og ret hente appen på Appstore eller Google Play og oprette en bruger. Så er du hurtigt igang.

Astrid

2 Comments

  1. Spotify er det bedste der er sket for gratis musik nogensinde, og det bedste der kunne ske, fordi det er gratis vil de fleste lytte meget bredere og nye kunstnere vil få chancen ad den vej, alene fordi mange allerede nu deler playlister gennem services som myspotify

  2. Spotify er virkelig virkelig godt lavet. Det fungerer bare så godt! Synes dog bare at det er frustrerende at man skal streame alle sangene, hvis det skal holdes lovligt. det ville jo være nemmere, hvis man kunne downloade numrene.
    Fandt en blog, http://www.frimusik.net, som gør det. Det er ret smart. Tjek det ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.