Dyrere benzin – billigere bilkørsel?

Benzinpriserne stiger igen – og danskerne klager sig. Ok, det er også blevet dyrt. Og det bliver dyrere – er der nogle, der siger. Omvendt er der nok for meget privatbilisme – det er hverken godt for økonomien eller miljøet. Så måske skulle vi se på, hvad vi kan gøre? Måske er det slet ikke så lidt endda. Der er flere sider, man kan angribe problemet fra.

Prisstigninger på benzin – dine modtræk

Hvis man gik helt ind på det, tror jeg ikke, man ville kunne modvirke stigningerne – måske endda mere end det! Det her kan vi i hvert fald gøre:

  • Justere vores kørestil. Benzinforbruget har nemlig noget at gøre med den måde, vi kører bil på. I artiklen Spar på benzinpengene ved miljøkørsel forklarer en ekspert hvordan man kan redde sig en besparelse på op 45 procent, blot ved at lære at køre på en anden – og mere glidende – måde
  • Købe benzinen så billigt som muligt. Det gælder om at finde ud af hvor (og hvornår) benzinen er billigst. Der findes internetsider, der “holder øje” med benzinpriserne – så Klik her for at finde dagens billigste pris Desuden har det vist sig, at tidspunktet på dagen – og uden – har betydning for prisen. FDM: Find billig benzin i ydertimerne
  • Lade være med at køre overflødige ture. De findes – og vi gør det nok alle. Det koster kun lidt omtanke.
  • Benytte os af samkørsel. Finde nogen at dele benzinudgifter til og fra arbejde med. Eller måske samkørsel til indkøb.
  • Også samkørsel på længere ture. Der findes tjenester som for eksempel Gomore, der formidler samkørsel på længere afstande – til fordel for både bilist og passager. Spar penge på transport: Gomore
  • Bruge rugbrødsmotoren på kortere afstande. Tag cyklen frem! Vi kan veksle alle de korte ture til cykelture – det giver også motion og frisk luft. Har man en cykelkurv, kan man sagtens købe ind samtidig. Sparegrisen: Spar penge på transport – tag cyklen frem!
  • Regn på, om offentlig transport kan betale sig. Nogle gange kan det faktisk. Også selvom man allerede har bilen. Skal man for eksempel ind til byen og handle betyder det mange gange parkeringsafgifter. Regn efter.
  • Drop de overflødige ture. Der er mange gange, man ikke tænker sin kørsel igennem. Kører fordi man kan. Glemmer at man kan planlægge sig fra den del kørsel – for eksempel ved at ordne ting på vej til og fra arbejde. Eller slet og ret droppe ture, der ikke er vigtige.

Der er ingen, der siger, vi skal gøre det hele. Heller ikke jeg. Men der er muligheder, ingen tvivl om det. Dette bliver min fremgangsmåde. Jeg ville ellers ikke kunne beholde min bil – den ville blive for dyr i drift.

Hvis jeg gør det hele, kan det endda være, det bliver billigere end før. Så meget er priserne heller ikke steget.

Sparetips, der er lige til at gå til

Disse er ting, man bare kan gå igang med uden videre. Det kræver ingen forkundskaber – eller anlægsudgifter.

Og slet ikke at man skal udskifte bilen. Der er penge at spare på bilkørslen. For nogle vil alternativet være slet ikke at have en bil. Gjorde vi det allesammen, ville det både være bedre for økonomien – og miljøet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.