Hver dansker smider årligt 63 kilo madvarer ud. 63 kilo organisk affald, er hvad man har regnet ud, der smides ud for hver eneste person i Danmark. Det er naturligvis et gennemsnit – nogle smider mere ud, nogle mindre. Vi snakker om madvarer, som kunne have været anvendt.
Vi taler ikke om kaffegrums og kartoffelskræller – det er trukket fra dette tal. Og er I en husstand på 4, så gang med 4. 252 kg. mad ud i skraldespanden – voila! Ikke så lidt endda.
Penge at spare på at udnytte maden bedre
Og hvor meget, al den mad koster, kan man jo prøve at regne lidt på. Det kommer naturligvis an på, hvilken mad. Men hvorom alt er: Det er alt for meget – uanset om vi snakker om penge eller mad! Kommer man frem til, at det er meget, er det selvfølgelig ikke rart at tænke på. Men den gode nyhed er, at så er der penge at spare på madbudgettet.
Køb det, du spiser – og spis det, du køber
Så enkelt kan det i virkeligheden siges, hvis man skal sammenfatte, hvordan vi undgår madspildet. Men hvis det havde være lige så let at gøre i det virkelige liv, var det jo ingen sag. Men det er ikke så let endda – det er vores vaner – forbrugsvaner – der skal lægges om. Her kommer en lille inspirationsvideo fra jyskebank.tv lavet i samarbejde med Suhrs Husholdningsskole.