Samme vej? Samme tid? Samme bil!

Ja, det burde jo være oplagt, ikke! Men kigger man på, hvor mange biler, der kører afsted med kun en person, så er det lidt anderledes. Samkørsel er både bedre for miljø og pengepung. Pendlere i massevis kører hver morgen til og fra arbejde. Ofte er der bare en person i hver bil. Det er dyrt – og det forurener. Og det optager masser af plads på de danske landeveje. Jo flere biler, jo mere kø – og mere besvær. Samkørsel kunne være en del af løsningen på denne problematik.

Find en køre-makker på arbejdspladsen

Det oplagte ville selvfølgelig være at finde en at køre sammen med på arbejdspladsen. Og naturligvis mest oplagt på de arbejdpladser, hvor folk har meget ensartede arbejdstider. Hvis det er tilfældet, er det oplagt at lede efter en at pendle sammen med på arbejdspladsen.

Find en at pendle med på Pendlernet

Men er det ikke muligt er der kommet en ny hjemmeside, hvor man kan søge efter en pendler-makker. Det er muligt at søge på alle mulige kriterier for at finde frem til den rette person.

Tekstsøgning, adressesøgning, postnummersøgning osv. Man kan faktisk også søge på e-mail, hvilket især er nyttigt, hvis man arbejder i en større virksomhed, hvor der sagtens kunne findes en person, der var interesseret – uden at man vidste det? Siden hedder Pendlernet og findes på http://www.pendlernet.dk/pnet/all.vi?VI=ret.vi&ID=nyt

Skattefiduser for pendlere

Du kan spare mange penge på at pendle sammen med andre. Men der er en ekstra fordel. Du får nemlig det fulde skattefradrag (befordringsfradrag) selvom I kører flere samme. Alle får et fradrag – og i dette tilfælde, kan det nemt risikere at blive større end udgifterne. Ikke mindst hvis man er flere en 2! Og når jeg kalder det en “skattefidus” skal jeg lige understrege, at denne brug af kørselsfradrag er fuldt lovligt. Men det er noget, som mange end ikke er klar over. Men der er altså virkelig noget at hente på denne front.


 

Pendlere
Brug Pendlernet – og spar penge.Billede af Photo Mix fra Pixabay

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.