Vinresterne skal i fryseren

Hvad gør man med vinresterne efter en god middag? Hvis man ikke får dem drukket over de næste dage, ryger de ud. Det er meget ofte det, der sker. Jeg får sjældent brugt mine vinrester, fordi jeg ikke drikker vin til daglig – heller ikke når jeg ligger inde med en rest.

Til gengæld har jeg fundet en anden måde at undgå spildet på. Jeg fryser det ned. Det er forskellig, hvad jeg anvender det til:

Rødvinsrester?

Rødvin fryser jeg ned i mindre portioner, evt i isterningsbakker eller poser. Så kan jeg senere tage det op af fryseren og bruge det i madlavningen, for eksempel i rødvinssovse eller hvis jeg skal rødvinsmarinere.

Det gør, at jeg aldrig behøver at åbne en flaske rødvin til madlavning – med yderligere spild til følge.

Og det er er nemt lige at tage en rødvinsterning eller 2 ud af fryseren. Sommetider kan det endda spare en for at skulle åbne en ny flaske – blot for at få rødvin til sovsen.

Hvidvinsrester?

Hvidvin fryser jeg også i mindre portioner. Jeg har ikke brugt det til madlavning, men det vil givetvis også være muligt. jeg bruger bare sjældent hvidvin i madlavningen. Hvidvinen har dog en mulighed mere. Den bruger jeg nemlig senere, hvis jeg skal lave et par sjove drinks/cocktails. Jeg tager hvidvins-isen og hakker den i køkkenmaskine (eller en stærk blender) sammen med en rest frugtsaft (har jeg en rest, jeg ikke kan nå at bruge, kan jeg godt finde på at fryse den ned også).

Man kan bruge jordbær, hindbær, solbær eller måske appelsin – kun fantasien sætter grænser. Hældt op i et glas er det en god drink til de lune sommeraftener på terrassen….

Ingen tænker på, at det er lavet af rester.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.