Ville du betale 1000% i rente?

Der er der vel egentlig ikke nogen, der kunne forestille sig, vel? Og er ikke kommet til at taste et nul for meget, som nogen måske kunne tro? Tusind procent. Og da vi ikke er i nærheden af 1. april, er der heller ikke tale om en aprilsnar…

Det handler naturligvis om de berømte/berygtede sms-lån – og det er sådan set ikke ulovligt – hvilket man ellers godt kunne tro. Og det med det 1000%? Ja, det er faktisk i underkanten, hvis vi kigger på de værste “lånetilbud”. Mange synes, der burde være et loft over ÅOP, altså en øvre grænse for, hvor meget, man må tage. Det er der bare ikke.

Til gengæld er det sådan, at lånefirmaer skal opgive deres ÅOP. Hvor tydelige, de så er, er en anden historie. Endnu en god grund til altid at læse det med småt.

Lån til dem, der ikke burde låne

Og der er desværre stadig mennesker, der vælger at tage disse lån – selvom man kan undre sig over hvorfor.  Og hvem – nu vi er ved det. Og desværre er det nok de grupper, der i forvejen er udsat rent økonomisk:

  • Dem, der ikke har begreb om økonomi, og derfor ikke kan regne ud, hvor galt, dette er.
  • Dem, der er så langt ude økonomisk, at der ikke er andre steder, de kan låne.
  • Dem, der ikke kan overskue konsekvenserne af disse lån..

Regn den ud – kend din ÅOP

I bund og grund er det dem, der ikke har råd til at låne, der betaler mest for at låne. Måske ikke noget nyt, men sms-lånene sætter det hele i relief. Og det understreger, at man skal kigge sig godt for – og regne efter, uanset hvor, man ønsker at låne penge. Men ulovligt er det altså ikke. Desværre….

Det er – stadigvæk – dyrt at være fattig….

Hvis du gerne vil udregne din ÅOP på et lån, kan du bruge en ÅOP-beregner.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.