ÅOP beregner – udregn selv din ÅOP

Hvordan regner man ud, om et lån er dyrt eller billigt? Ja, du kan roligt stole på, at låneudbyderen vil gøre sit for at få det til at se billigt ud. Renten har en betydning for hvor dyrt – eller billigt – et lån er. Men renter er ikke det eneste. Der kan nemlig være gebyrer af forskellig art tilknyttet. Ser renten ud til at være lav? Ja, så kan du risikere, at låneudbyderen har lagt andre omkostninger på i form af gebyrer.

Udbydere af forbrugslån har en interesse i at få lånet til at virke billigere end det reelt er. Og det kræver, at man sætter sig ind i tingene, hvis man ikke har lyst til en ubehagelig overraskelse. Her skal du i stedet kigge på lånets ÅOP – Årlige omkostninger i procent. For det er jo de totale omkostninger, der tæller.

Pengene skal jo betales – uanset om man så kalder det renter eller gebyrer eller noget helt tredje!

ÅOP – så har du det hele med!

Det er efterhånden blevet kutyme at opgive ÅOP ved forbrugslån. Omend mange skriver det med meget, meget små typer. Og er det ikke opgivet, er det en god ide at regne den ud. For at man får et overblik over, hvor meget man skal af med i renter, afgifter og gebyrer. Og kan man ikke selv regne det ud, kan man finde en ÅOP beregner på laaneberegner.dk.

ÅOP - Årlige omkostninger i procent

Sammenlign lånepriserne?

Det er et simpelt regneark, som du kan bruge til at udregne din ÅOP. Du skal bare indføre data i felterne – så får du dit resultat. Du kan gemme regnearket på din computer og bruge det igen og igen. ÅOP er en særdeles vigtig beregning når du skal låne penge. Fordi lån er så forskelligt skruet sammen, at det kan være svært at sammenligne. Kender du de Årlige Omkostninger i Procent på lånene, er det meget lettere at sammenligne.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.