Rejs billigt – gør det, de andre ikke gør!

Det er så den korte version af et tip, som jeg tror, mange kunne have glæde af. Vil du rejse billigt, skal du ikke følge strømmen. Tværtimod! Dette skyldes, at prisdannelsen på rejser fungerer som på så meget andet: Prisen afgøres af udbud og efterspørgsel Derfor kan du risikere at komme endog meget billigt afsted, hvis du finder rejser, hvor udbuddet er stort, men efterspørgselen lille.

For det er nemlig sådan med rejser, at man kan ikke bare lade dem ligge på lageret og så sælge dem, når der er større efterspørgsel som for eksempel en frakke eller en sofa eller en anden brugsgenstand. Rejsebureauerne vi gøre alt for ikke at brænde inde med rejserne.

Der er flere måder, hvorpå du kan gå imod strømmen:
sol-150x150

  • Du kan lægge din ferie på et tidspunkt, hvor de fleste arbejder – altså uden for sæson. Priserne er langt billigere.
  • Du kan holde dig fra de hotteste rejsemål. Der er også en mode på  dette område. Rejser, der ikke er så eftertragtede, kan let falde i pris. Jeg har for eksempel købt rejse til Gardasøen til 1/3 af prisen på et tidspunkt hvor Gardasøen ikke var særlig “moderne”.
  • Vælg oplevelser frem for komfort. Komfort har en stor betydning for mange. Men hvis du er en af dem, der kan klare dig med mindre, betaler du også mindre. Busrejser er billigere. Det er billigere at bo på campingplads end på hotel.
  • Mange planlægger lang tid på forhånd, for at være sikre på at få nøjagtigt det, de vil have. Du kan derfor spare masser af penge, hvis du venter til sidste øjeblik og ikke lægger dig alt for fast. Tog er ofte også billige, ikke mindst hvis du vælger det rigtige rejsetidspunkt. De rejser, der ikke er blevet solgt, går ofte til spotpris i sidste øjeblik.
  • Vi du leje et sommerhus, vil du opdage, at det er meget forskelligt, hvad man betaler for et sommerhus (af samme standard) alt efter hvor i landet, det befinder sig. Nogle steder er meget dyrere end andre. Og det er ikke sikkert, at det dyreste er det bedste – bare fordi det er mere populært!
Rejs billigt med tog

Ud at rejse? Hvis alle vil med fly, er togrejsen måske billig?

Det frie valg koster.  Har du store krav til rejsemål, komfort og tidspunkt, kommer du ofte til at betale dyrt for det. Så prøv noget andet. Måske en overvejelse værd?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.