Couchsurfing – et sofanetværk over hele verden

Couch, altså sofa – ordet i sig selv fortæller et eller andet. Couch surfing kan nok med rette kaldes en bevægelse. Det er altså ikke bare gratis overnatning, det er et spørgsmål om, at du skal bruge det, både som giver og tager. Du bliver medlem af et slags couch surfing-community – en masse mennesker med samme interesser.

Du kan så overnatte et par nætter hos en couchsurfer. Det er givetvis noget, der mest appellerer til unge mennesker. Men måske ikke kun – hvorfor skulle det ikke også appellere til os andre? Ideen er lige så spændende som den er billig. Men det er naturligvis ikke den mest private måde at rejse på. Det vil appellere mere til nogle end til andre. Det mindre private opvejes til fulde af at få mulighed for oplevelser, som ikke er almindelige turister forundt. Du bor privat og har en værtsfamilie, der gerne vil vise sit land frem.

Couchsurfing – sofaer over hele verden

Det er et internationalt netværk, som har til formål at skabe et møde mellem rejsende og de lokalsamfund, de besøger. http://couchsurfing.org/mission.html Netværket er andet og mere end en gratis indkvartering. Det underforstået, at man skal tage hensyn og være en gæst. med alt hvad det indebærer. Ligesom du selv ville forvente det af de mennesker, du selv låner sofa ud til?

Couchsurfing - billig indkvartering

Couchsurfing er muligheden for at bo hos andre mennesker over hele verden – det med sofaen skal måske ikke tages så bogstaveligt

Mange er i tvivl om sikkerheden ved at couchsurfe – på begge sider, sådan set. men netop det, at der er tale om et netværk er der  en vis sikkerhed i. Couchsurfere, der kender og står inde for hinanden, kan blåstemple hinanden.

Couchsurfing og sikkerhed

De, du laver aftaler med er ikke tilfældige mennesker, du har mødt på nettet. Læs mere om sikkerhed på http://couchsurfing.org/tips_safety.html. Du opretter en personlig profil, som andre kan se nær´mere på. Du skal selvfølgelig prøve at give et indtryk af, hvem du er, hvad dine interesser er – og hvad du kunne tænke dig. Du kan tage kontakt med andre, ligesom de kan tage kontakt med dig. Din og andres indentitet skal gerne bekræftes, blandt andet gennem kreditkort. Mange andre steder på nettet risikerer du at rende ind i fiktive personer, men her er risikoen minimal. Du har iøvrigt til enhver tid ret til at afvise en couchsurfer.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.