Næsten gratis varmepude

Kender du den slags varmepuder, man opvarmer i mikroovn? Ofte fås de i helsekostforretninger og lignende – og billige er de ikke.  Men i virkeligheden består de af billige materialer. Sy man kan sagtens lave sin egen varmepude. Hvor svært kan det være?

Rigtigt – det er ikke sætlig svært. Der skal sys lidt – men man behøver på ingen måde være en ørn ved en symaskien! Man kan nemlig sagtens lave sin egen varmepude. Find et stykke (bomulds)stof, som du først syr sammen til en pude uden at lukke i den ene ende.

Bomuldsstof + hvedekerner = varmepude

Puden fyldes op med hvedekerner eller risengrødsgryn og sys efterfølgende sammen. Andet er der ikke i det – heller ikke i de varmepuder, man kan købe i dyre domme. Måden, man opvarmer puden på, er vha. mikroovn. Så det går ganske hurtigt.

Lav din egen varmepude med hvedekerner
Hvedekerner kan bruges som indhold i din hjemmelavede varmepude. Billede af Klaus Beyer fra Pixabay

Opvarm varmepuden blot 4 minutter i mikroovnen- og så har du en varmepude. Den er god til nakke og ryg, hvor den giver hurtig varme. Og dermed ofte lindring, hvis man har smerter. Den er blød og former sig efter kroppen, hvilket gør den nem at bruge mange steder. En sådan varmepude holder på varmen længe. Den har 3 fordele:

  • Den er meget billig i anskaffelse – du kan nemt lave den for en tyver.
  • Du har et meget mindre strømforbrug
  • Der er ingen irriterende ledninger, så du kan bruge den lige hvor du vil.

Superbillig varmepude

Lignende puder er set til salg i helsekostforretninger til  ca. 150 kr. Denne koster ikke mere end en stofrest og lidt kerner eller risgryn, måske ialt 20 kr. Så der er vel ikke meget at betænke sig på? Altså hvis man har brug for en varmepude. Og hører du til dem, der nemt fryser om natten, kan du bruge varmepuden som en slags varmedunk også!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.