(Næsten) gratis støvsuger-deodorant

Man kan i dag købe såkaldte “støvsugerdeodoranter”. De er ret dyre og deres eneste formål er, at støvsugeren ikke skal lugt af støvsuger.  Man kan naturligvis diskutere deres eksistensberettigelse i det hele taget. Grunden til at man gerne vil bruge dem, er fordi så lugter der rent. Der bliver ikke renere af den grund, men mange foretrækker det alligevel. Lidt kosmetisk måske…

Vi har tit en forudfattet mening om, hvordan “rent” dufter. Og problemet med støvsugeren er nok, at den nemt lugter lidt for meget af støv – derfor vil vi have en støvsugerdeodorant. Selvom man jo nok må sige, at “rent” snarere slet ikke skulle dufte? Men det kan selvfølgelig være svært at få en gammel støvsuger til at lugte af ingenting. Så derfor tyr mange til duftstoffer for at afbøde duften af gammel støvsuger. Uden noget dog bliver mere rent af den grund!

lidt vaskepulver fjerner støvsugerlugten
Hvis støvsugeren lugter for meget af støv, kan lidt vaskepulver hjælpe. Billede af IMS68 fra Pixabay

 

Billig støvsuger-duft

Men, hvorom alt er, behøver du i hvert fald ikke købe de dyre støvsugerdeodoranter, som sælges rundt omkring – lavet med det ene formål at støvsugeren skal lugte bedre. Du kan bruge andre rengøringsting, selvom de ikke er lavet til formålet. Faktisk kan sagen klares af noget så simpelt som vaskepulver. Og duften af vaskepulver er da i den grad noget, vi forbinder med renhed! Og det er meget enkelt at bruge – det skal bare ind i støvsugerposen.

Duften af “rent”

I stedet for at bruge “støvsugerdeodoranter”, så sug lidt vaskepulver op i en ny støvsugerpose. Virkningen er den samme. Støvsugeren lugter ikke mere af gammelt støv. Den lugter rent. Som vaskepulver jo lugter.  Og du har ikke betalt noget særligt for det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.