Genbrugsguld over nettet: Spar penge og undgå spild!

Der er kommet et nyt initiativ til at mindske den store mængde af brugbare ting, der ryger i containeren. Samtidig betyder det, at det er muligt at få  diverse “nyanskaffelser” – uden en krone på lommen. En rigtig god ide – uanset om man har råd eller ej. Jeg har længe været irriteret over, hvor mange brugbare ting, jeg ser smidt ud. Dette er et skridt i den rigtige retning.

Formidling af gode, brugte ting

Problemet er måske mere formidlingen. For man står måske med noget, man skal af med, men mangler en aftager. Tingene fungerer og er brugbare – der er bare ikke nogen i omgangskredsen, der står og mangler noget. Og hvad gør man så? Jo, der er naturligvis altid “bortgives” – og det er heller ingen dårlig ide, at sætte tingene til “salg” der. Men der er også kommet hjemmesider, der formidler brugte ting.

Hjemmesiden storskrald.dk er en genbrugsformidling på Internettet. Brugere kan med tekst og billede annoncere eller hente ting i 20 forskellige “containere. Alt skal være gratis – på nær enkelte ting fra velgørende organisationer. Afhentningen aftales direkte mellem modtager og giver. Det hele  er lidt svarende til rubrikken “bortgives”, som vi kender mange steder fra. Man kan sætte annoncer gratis op  – og så se, om der kommer interesserede. Det er vel et forsøg værd inden man vælger at smide tingene ud?

Indtil nu er 16 kommuner aktive – forhåbentlig breder der sig. Der er containere til næsten alt – stort og småt. Og man må håbe, at flere hopper på vognen. Der er mange penge at spare for brugerne. Og det kan være med til at mindske affaldsmængderne fra de danske husholdninger.

Udover at du kan erhverve dig ting, vil jeg opfordre alle, der har mulighed, til at deltage og registrere de genstande, man gerne vil af med. Husk det, næste gang, du har noget, du gerne vil af med!

Læs mere i Politiken.dk:

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.