Billigere pakkekalender – uden panik

En pakkekalender starter – i sagens natur – den første december. I mange børnefamilier er den et must. Problemet er, at mange venter til slutningen af november med at købe ind denne pakkekalender. Resultatet bliver alt for nemt, at man får købt ting til pakkekalenderen, der er både for dyre – og i mange tilfælde ubrugelige eller – i bedste fald – overflødige. Og det var jo ikke meningen med en pakkekalender. Eller at man bliver forfalden til at købe en “færdigpakket” pakkekalender – også en dyr løsning. Men det kan undgås. Hvis man tænker sig lidt om. Det vigtigste er, at man er i god tid med pakkekalenderen. Planlægning er sommetider alfa og omega.

Pakkekalender eller ikke pakkekalender?

Det er derfor vi skal tænke på det langt tidligere.

Man kan sætte spørgsmålstegn ved pakkekalenderen som sådan. Skal man virkelig købe 24 små gaver? Det kan selvfølgelig diskuteres om man skal det? Derudover kræver det lidt omtanke at få noget, der virkelig kan bruges, i pakkekalenderen, uden at det slår bunden ud af økonomien.

Alternativet kunne være at lave en “adventskalender”, så får man “julekalender-budgettet” fordelt ud på 4 i stedet for 24 pakker. Det gør i sig selv, at der er en større chance for at det kan blive noget brugbart, der kommer i pakkerne.

Planlæg pakkekalenderen

Læg mærke til, hvordan butikkerne i de 2 sidste uger op til 1. december  henvender sig til panikkøberne med tilbud om alverdens plastikdimser til 10-20-30 kr – lige til pakkekalenderen. Det er det, man skal undgå når det det er pakkekalender-tid. Det ser ud som om, de gerne vil have, du skal købe det, de ellers ikke kan slippe af med – og så putte det i børnenes julekalender! Nej, vel?

Det kan man slippe langt bedre om ved – og billigere, ej at forglemme.

Pakkekalender – reglerne laver I selv

Men nu er der jo heller ingen regel, der siger at gaverne skal være lige store, vel. En dag kan man jo lægge et stykke slik i til 50 øre. En anden dag en ting til 50 kr. Men under alle omstændigheder er det en god ide bestemme sig for, hvad pakkekalenderen må koste alt ialt. Og holde sig til det. Det kan sagtens lade sig gøre, man skal bare være opmærksom på, at man ikke – absolut ikke – skal være i sidste øjeblik med pakkekalenderen. Oktober er slet ikke for tidligt. Det er chancen for at undgå panik-pakkekalenderen! Og husk lige: Budgetter er til for at blive overholdt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.