Flormelis til under halv pris

Flormelis og sukker er i bund og grund det samme. Der er lidt forskel på konsistensen – ellers er det samme produkt. Prisen er dog ikke den samme – flormelis koster mere end det dobbelte. Hvis det overhovedet kan gøre det?

Der er dog kun konsistensen til forskel – og det er der råd for. Flormelis er bare sukker, hvor krystallerne er finere.

Og det er ikke svært at lave flormelis – i hvert fald ikke hvis du har en køkkenmaskine! Så kan du nemlig fræse sukkeret grundigt gennem maskinen og få det til at blive til flormelis. Her kommer opskriften på, hvordan sukker bliver til flormelis – det er ganske nemt!

Lav flormelis af sukker

I stedet for at købe 500 g flormelis køber du i stedet et kg sukker – det koster endda lidt mindre – og laver dit eget flormelis.

  • Put sukkeret i en blender eller køkkenmaskine. Vær opmærksom på, at ikke alle blendere hat kapacitet til at blende 1 kg ad gangen, så prøv med det halve først.
  • Du kan iagttage i maskinens beholder, hvordan der bliver mindre og mindre sukker (øverst) og mere og mere flormelis (nederst)
  • Når sukkeret er blendet godt igennem har du dit eget, hjemmelavede flormelis til under halv pris af det færdigkøbte.

En lidt grovere flormelis

Selvom det er blevet blendet, kan det hjemmelavede flormelis synes en smule ”grovere” i konsistensen end det købte – alt efter effektiviteten af din køkkenmaskine/blender. Laver du f.eks. glasur af det, vil farven være en anelse mørkere end det, du laver af købt flormelis. Men det fungerer nøjagtig på samme måde – og glasuren stivner som forventet.

Lav selv vanillesukker?

Og nu vi er igang, kan man faktisk bruge samme metode til at lave sit eget vanillesukker. Følg linket og se hvordan! Her er der endnu mere at spare – vanillesukker er ikke billigt!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.