Genopliv din køkkenvask

Har du en mat og ridset køkkenvask, som du mest af alt har lyst til at udskifte? Vent lige lidt! Eller prøv i hvert fald dette råd først. Måske kan din køkkenvask få nyt liv – eller i hvert fald få en lidt længere levetid. Det er da i hvert fald et forsøg værd, ikke? Regn ikke med, at den bliver funklende ny – eller ser sådan ud. Dette er ikke mirakler – bare et lille tip.

Men den bliver meget pænere end den var før! Dette er en kur, man kan bruge engang imellem. Jeg gav jævnligt min vask denne behandling. Jeg boede på daværende tidspunkt i en lejelejlighed, hvor man ikke måtte lave nogetsomhelst om. En ny vask var altså udelukket. Det eneste, der var tilbage, var at finde ud af, hvordan man bedst kunne holde den!

Ikke ny, men betydelig pænere

Den bliver selvfølgelig ikke ny af det, men den bliver ny at se på, hvis du med jævne mellemrum giver den en behandling. Det er en behandling, der er nem at udføre. Måske mere en “udvidet rengøring”?

De eneste ingredienser, du har brug for er Wienerkalk og ganske almindeligt husholdnings-sprit. Under denne behandling virker det nærmest som om det yderste – ikke særligt pæne – lag bliver slebet af!

Fremgangsmåde

  • Gør vasken helt ren opvaskemiddel og en børste.
  • Rør Wienerkalk og husholdnings-sprit sammen til en lind ”grød”.
  • Dyp en klud i ”grøden”, og poler vasken med det.
  •  Bliv ved at polere, og brug det wienerkalk, der skal til. Du skal arbejde forholdsvis hurtigt, spritten fordamper nemlig. Det er en god ide at bruge handsker til arbejdet.
  • Herefter polerer du efter med en tør, ren klud.
  • Wienerkalk kan købes i Matas.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.