“Fabulous shoes” – billigt!

Jeg er en ivrig secondhandkøber – og går flittigt på byttemarked, hvor jeg finder lidt af hvert til min garderobe. Sko er dog ikke altid det nemmeste at købe secondhand. Specielt ikke hvis man som jeg bruger størrelse 42. Så ind imellem køber jeg noget nyt. Men det ligger lidt i kortene, at hvis jeg skal holde mit budget til tøj, sko osv. på 200 kr., ja så skal de være billige. Så har en lidt anderledes fremgangsmåde her – jeg køber “rester”. Dem der ikke lige blev solgt. Det giver sig selv, at jeg ikke kan vælge og vrage. Men det er man jo heller ikke vant til som “refashionista”. Til gengæld er man jo vant til, at det er svinebilligt. Og det er det, jeg gør her. Jeg har nemlig hang til sko, som så mange andre. Problemet er, at jeg hverken kan eller vil betale kassen for dem!

Til Udsalg på JustFab

Jeg er blevet medlem af JustFab , som er sådan slags skoklub, hvor man forventes at købe sko hver måned. Priserne ligger på 3-400 kr. pr. par. Ikke dyrt, men alligevel langt over mit budget. Det er selvfølgelig heller ikke min plan. Hvis man ikke vil købe sko hver måned skal man inden den 5. i måneden huske at melde sig fra, ellers bliver pengene trukket alligevel. I så fald til senere brug, men det var jo alligevel ikke meningen. Ikke min mening i hvert fald.

Når man først melder sig ind, er der som regel et meget fordelagtigt introtilbud – det fik jeg også. Derefter køber man til normalpris. Ideen er naturligvis, at man skal blive ved at købe til fuld pris. Det gør jeg dog ikke. Grunden til, at jeg stadig er med er, at der to gange om året er et udsalg. Der sælges resterne ud, med priser ned til 49,- og så er jeg med. Der er også lidt sæsonsalg i det, på de måde forstået, at vil man købe sandaler, er sensommer det bedste tidspunkt, hvorimod støvlerne helst skal købes i januar. Så der skal lidt planlægning til. Derfor gør jeg dette:

  • Hver måned inden d. 5. melder jeg fra. Jeg sætter det i min kalender for at huske. Man modtager også en mail om denne måneds nye modeller. Den kan man også bruge som huskeregel. Eller begge dele. Når man er frameldt kommer der en bekræftelse pr. email. Så bliver der ikke trukket penge.
  • Jeg holder øje når der er udsalg. Der kommer også mail om det. Jeg venter til priserne går lavt. Så slår jeg til.

Drop impulserne

Det er altså ikke impulskøb, vi er ude i. Og det er også sådan, man bedst køber. Impulskøb giver for mange fejlkøb. I stedet tager jeg lige et kig i garderoben og ser, hvor jeg mangler. Nå ja, mangler er måske så meget sagt. Men jeg finder ud af, hvad jeg skal bruge – så bestiller jeg på JustFab Men jeg sørger for, at det er noget, jeg kan bruge, og at jeg ikke køber det samme igen igen. Med det plus lidt genbrugsfund, er jeg fuldt dækket. Her finder jeg både sandalerne til sommeren, vinterstøvlerne og festskoene. Selvom det er resterne, jeg køber, er der som regel stadig et rigt udvalg – i hvert fald stort nok til mig!

Sko fra JustFab, købt på udsalg

Husk det nu !

Pas lidt på, hvis du også vil købe sko på JustFab Hvis man vælger samme taktik som jeg, skal man altid huske at få meldt fra inden den første i måneden, så man ikke bliver trukket. Første gang man køber får man som regel et supergodt introtilbud. Derefter skal man så passe på, at man ikke “hænger på den” hvem måned. Hver den første får man sendt en mail og der skal man så huske at reagere. Eller sæt lige en alert i kalenderen hver måned.

Astrid