Powershopping for fattigrøve

Powershopping forbindes ofte med kvinder og indkøb af tøj, sko mv. – måske med rette, måske lidt overdrevet. Men på dette område har mange af os et eller andet shoppegen, som vi måske ikke altid er klar til at vedkende os. Og som kan komme til at koste dyrt, hvis vi får frit spil.

Shopping kan blive dyrt, vi forkøber os nemt, fejlkøb er også noget, der nemt kan forekomme – ikke mindst fordi vi ikke lige gad prøve tøjet, som vi havde set på en dukke i vinduet i str. 34. Men det er muligt at have masser af tøj – og med et meget lavt tøjbudget! Jeg har – og jeg elsker det. Jeg elsker mode, sjovt og farverigt tøj, skifter gerne tit. Men det koster mig ikke ret meget.

Gratis tøj - tag på byttemarked!

Elsker du at shoppe tøj, men har ingen penge? Så skal du gå på byttemarked

Powershopping – uden en krone på lommen?

Dette er min variant af powershopping. Det koster ikke noget, jeg har masser med hjem! Og hvad angår fejlkøbene, så er jeg temmelig ligeglad – det kan byttes. Til enhver tid… Det er såmænd bare de byttemarkeder, der skyder op overalt i landet, jeg taler om. Konceptet er simpelt:

  • Jeg samler det tøj (+smykker, sko, ting og sager..) sammen, jeg ikke bruger mere. Og også andre (mindre) ting, hvis jeg har noget, jeg gerne vil af med.
  • Jeg bringer det til byttemarkedet og afleverer det her
  • Derefter går jeg på rov i de andres indeleverede ting
  • …der er ikke penge involveret!

Byttemarked – byt til nyt (for dig)

Byttemarked med tøj

Tøj fra byttemarked…det forsvinder lynhurtigt….

Som regel er der masser at vælge imellem – brugt tøj idag er langfra udtjent. Jeg finder ofte nyt tøj (prislappen er ikke fjernet…) og meget, der er så lidt brugt, at man knapt kan se det. Dette vidner om, at vi lever i et overflodssamfund. Det tøj, jeg finder der, er lige så godt som det, jeg ellers betaler for – brugt eller nyt! Så det er blevet min måde at forny garderoben på.

Nogle ting kræver lidt omforandring, og for dem, der kan lave den slags, er dette et slaraffenland.

Masser af tøj – og et tøjbudget tæt på 0 kr.

Ja, for mig bliver det ikke meget bedre. For pengepungen, for miljøet – og sikkert en masse mere. Nå ja, måske ikke lige for detailhandlen, men mon ikke den klarer sig uden min støtte? Der kommer flere og flere byttemarkeder overalt i landet, flere og flere deltagere. Netop det, at der er så mange, der bytter indbyrdes, øger mulighederne for at det rette tøj finder den rette person.

 

Hvis du ikke har råd til nyt tøj - eller bare elsker genbrugstøj, så tag på byttemarked
Powershopping for fattigrøve – og andre, der ikke gider betale kassen for tøj. Billede af Rose McAvoy fra Pixabay

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.