Er du gået i “Køkkenudstyrsfælden”

Køkkenudstyr? Maskiner i massevis – der er næsten ingen grænser for det, de kan. Blender, mixer, saftpresser, toaster, vaffelmaskine, popcornmaskine, espressomaskine, stavblender, friturekoger? Jeg kunne blive ved meget længe. Det handler om alle disse maskiner, der skulle gøre livet lettere for os. Men i virkeligheden gør de det modsatte.

Der er ikke den ting, der ikke er lavet et apparat til! Men bruger vi dem når det kommer til stykket?

Køkkenudstyret vi aldrig bruger…

Dette er den simple grund. Vi fristes, vi køber – og planen er naturligvis at bruge det! Men sådan går det ofte ikke. De danske køkkener er fulde af køkkenudstyr, der aldrig bliver brugt. Fordi vi impulskøber – og fordi vi ikke er helt realistiske.

Mange kender det – alt for mange!

Blenderen som vi skulle lave supersunde smoothies på. Som virkede nærmest uundværlig. Kilden til sundhed og velvære – hvordan kan man overhovedet leve uden. Det finder man så ud af, at man  sagtens kan. Mængden af støv, den har samlet, fortæller sådan set alt.

Og blenderen er ikke det eneste, der havner i skammekrogen. Hvor tit bruger vi for eksempel et vaffeljern? Friturekoger? Popcornsmaskine? Slush-ice-maskinen? Raceletten? Eller det kunne være helt andre apparater.

Hvorfor bruger vi ikke maskinerne?

Grunden er simpel – de gør ikke vores tilværelse letterede. De er kluntede, de fylder op – og de er besværlige at rengøre. Dette er nok til at vi fravælger dem i den daglige madlavning.

Det er ideen om alt det vi kunne lave, men aldrig laver. Vi bruger flere og flere penge på køkkener, køkkenudstyr og kogebøger. Men vi laver mindre mad. Måske er det mere tanken om, hvad vi ville lave – hvis vi altså havde tid.

Friturekoger, vaffeljern osv. - masser af køkkenmaskiner, vi ikke få brugt

Friturekogeren – en af mange husholdningsmaskiner, vi køber, men ikke får brugt! Billede: Conmongt / Pixabay

Er du gået i køkkenudstyrsfælden?

Så er du ikke den eneste. Rigtig mange mennesker er hoppet på rigtig mange elektriske køkkenting, som vi naivt troede ville gøre vores tilværelse nemmere. Eller bedre? Det er måske ikke at være røget direkte i Luksusfælden. Og dog – måske et lille hjørne af den? Vi er i hvert fald kommet så langt, så vi impulskøber køkkenmaskiner også.

Også jeg kan kigge i skabene og se udstyr, hvis eksistens jeg næsten havde glemt. Om du selv er røget med i fælden finder du bedst ud af ved at kigge køkkenskabene igennem. Ja, vi er mange….

Vær realistisk – og spar penge

Det vigtige her er at være realistisk. Jeg har for eksempel sat mig for, at hvis jeg fristes af et nyt apparat, så må jeg ikke købe det på stedet. Jeg skal vente et par dage. Og de par dage gør som regel, at interessen falmer. Ikke kun som regel…faktisk altid.

For derhjemme melder realismen sig så – og så er det pludselig ikke så magtpåliggende at få den pandekagemaskine. Eller stavblender eller popcornsmaskine eller hvad ved jeg. Medmindre det er noget, jeg virkelig mangler. For eksempel hvis kogekedlen er gået i stykker. Det er nemlig noget jeg ved af erfaring, at jeg bruger. I modsætning til frituregryden, vaffeljernet osv.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.