Spenderlog – hold styr på dit forbrug

Kunne det ikke være spændende at vide helt præcis, hvad dine penge går til! Virkelig gå ned i detaljen med dit forbrug. Altså helt ned i detaljen? Nogle ville måske sige, det snarere er en smule skræmmende – og ja, det kan det faktisk sagtens blive. Men på den gode måde – hvis du spørger mig!

For nogle år siden prøvede jeg at gøre det – det var både spændende og skræmmende – men mest af alt lærerigt! Dengang brugte jeg et excelark til formålet….

Spenderlog hjælper med registreringerne

På et tidpunkt fik jeg en mail fra en, der spurgte om jeg ville teste appen Spenderlog. Det ville jeg naturligvis gerne – jeg elsker den slags små værktøjer, der giver en muligheden for at holde styr på forbruget. Bruger i forvejen både mobilbank og Spiir til at holde styr på pengesagerne – Spenderlog er et fantastisk supplement fordi den kan det, de andre ikke kan – at gå i detaljer. Registreringerne kan laves så præcise, at jeg ikke bare kan se, hvad jeg har brugt på “dagligvarer” – jeg kan se helt præcis hvad det er for nogle dagligvarer, der jo som bekendt kan dække over lidt af hvert. 

Jeg har forstået, at værktøjet er under udvikling, men det er allerede nu meget lovende. Hører du til dem, der ikke kan finde ud af, hvor pengene forsvinder hen, er dette et fantastisk værktøj. Men det kræver naturligvis at man bruger det konsekvent, altså registrere alt. Og hermed mener jeg ALT. Intet for stort, intet for småt. Og intet for detaljeret!

Sommetider ligger sandheden i detaljen. Du ved måske nok, hvor meget, du bruger på mad, med hvad indeholder den post, sådan helt konkret?

Indsigt er kodeordet

Så kan naturligvis spørge sig selv, hvad ideen er med vide så detaljeret, hvad pengene går til? Sagen er, at vil man spare penge, skal man ændre sit forbrugsmønster. Og for at ændre det, skal man være klar over det. Vi har alle en forestilling om, hvor mange penge, vi bruger på det ene og det andet. Ofte holder det slet ikke i virkeligheden, mange gange måske præget af ønsketænkning. På denne måde får man det hele sort på hvidt.

Nu kan det jo virke uoverskueligt at skulle taste alt ind,og det skal du da heller ikke, for Spenderlog kan hente dine kvitteringer automatisk fra Storebox, Coop, Lidl og Nemlig.com. Der kan naturligvis være udgifter, der ikke er omfattet af dette, dem må man selv indtaste. Det samme gælder kontantbetalinger.

Kom igang med Spenderlog

Hvis du vil læse mere om Spenderlog, kan du gå ind på Spenderlog.dk. Vi du hellere bare igang med det samme, kan du hente appen på Google Play eller App Store.

Astrid