Skattefiduser for fattigrøve

Ja, fattigrøve burde også  have skattefiduser, men vigende indtægt og tilhørende lavt forbrug – ja det er ikke lige her, man finder en masse at trække fra. Det er heller ikke lavtlønsjobs, der er mest fryns i. Hvis der er fryns overhovedet. Så, ja, det ligger skralt med de der skattefiduser. Nu hvor vi skal til at selvangive, bliver mange af os konfronteret med, at der ikke er forfærdelig meget at trække fra.

Spar penge – det er skattefrit

Så skattefiduser? Jo, der er måske alligevel en. Oven i købet en, der passer som fod i hose med en stram økonomi. Spar penge – alle steder, hvor du kan – altså hvor det er hensigtsmæssigt. Det lyder lidt sjovt, men tænk lige på det her:

  • De penge, du tjener, skal du svare skat af
  • De penge, du sparer, skal du ikke svare skat af

Så, når man siger, at en krone sparet er en krone tjent, er det ikke helt korrekt. Det er en del mere. For havde kronen været tjent, skulle man jo betale skat. Men ikke af den sparede krone….

Hvilket gør det en smule mere attraktivt at spare. Det er faktisk også et af mine argumenter, når folk spørger mig, hvorfor jeg ikke bare i stedet arbejder lidt mere for at tjene flere penge. Det er da så surt at spare? Eller er det? Og så det jo altså ikke sådan, at jobs hænger på træerne lige nu….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.