Sommerland på lavbudget

Billigt i sommerland? Det lyder ikke nemt. Mange familier føler dig grundigt blanket af efteren tur i sommerland – uanset hvilket Sommerland, vi taler om. Men det er tillokkende at “når entreen er betalt, er alt gratis”. Og det er måske lidt af en tilsnigelse. Det er ikke vildledende markedsføring, for du kan som oftest bruge alle forlystelserne helt gratis.

Gratis – blot entreen er betalt

Ja, det er ikke løgn. Men det kræver bare at man ikke bruger flere penge end dem, man bruger på entreen til Sommerland. Problemet er, at et Sommerland som oftest er så spækket med ting, du kan købe, at du alligevel ender med at komme til lommerne – igen og igen. Sommerlandet er ofte en stor fristelse.

Sommerland - på den billige måde

Ethvert sommerland eller forlystelsespark er baseret på, at du bruger masser af penge derinde…men du kan altså lade væreflodambricourt / Pixabay

Sommerland – hold udgifterne nede

Mange kan berette, at de har betalt mere i løse udgifter – mad, drikke, is, t-shirts, souvenirs osv. – end de har betalt for entre og transport. Og dette giver netop stor risiko for at fejlbudgettere. Og budgettere er det man skal. Man skal bestemme sig for, hvor mange penge Sommerland-turen må koste.

Sommerland – på den billige måde

Men det er muligt. Det kræver bare, at du planlægger – og holder tungen lige i munden. Egentlig er det ikke svært:

Du laver selv den maden, der skal spises på turen. De fleste steder, må man gerne, og der er lave pladser til det. Medbragt mad kan sagtens være spændende – put den i en køletaske, så den kan holde sig. Dette inkluderer også drikkevarer – kaffe, sodavand osv. Tag slikposer med til børnene, så behøver I ikke købe det i dyre domme. Lidt forkantet sagt: Det eneste, du ikke kan medbringe, er is. Så det købes på stedet.

Hold jer langt væk fra sovenirs og t-shirts. Det man absolut måtte eje, er glemt 3 dage senere. Børn, der ønsker at købe, må tage lommepengene med. Eller du kan give dem et fast beløb. Når pengene er brugt, har man ikke flere. Det sætter en dæmper på tingene.

Husk at pakke grundigt. Skulle du pludselig opdage, at du har glemt f. eks. badetøj, solcreme, solbriller – eller måske regnslag eller paraply – kan du naturligvis sagtens købe det. Til overpris. Og vil du ikke udsættes for det, så skriver du ned – og får pakket alt.

Husk, at der gælder samme regler for børn og voksne. Har de sagt til dine børn, at de ikke kan bruge penge på alt muligt, så kan du heller ikke.
De ting, I regner med at skulle bruge penge på i sommerland, tager I kontanter med til. Betalingskort kan I medbringe, men betragt det som noget, I bruger i nødsituationer. Hverken slik, pizza eller souvenirs er inkluderet i dette.

Sommerland – sådan!

Dette skulle gøre det muligt at holde udgifterne nede. Og lave et realistisk budget. Uden nogen lider afsavn. Børnene skal naturligvis have “reglerne” gjort helt klart. Hvis de synes, det lyder “dødssygt”, så spørg om de hellere vil blive hjemme. Det vil de som regel ikke…

God tur til Sommerland – på denne måde har vi alle råd til det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.