Reparer i stedet for at smide ud

Det er ikke bare nyanskaffelser, vi kan spare penge på. Vi kan også spare mange penge ved at reparere ting, vi ville ellers have smidt ud. Især de ting, vi selv kan reparere – eller, hvis vi kender nogen, der kan. Faktisk er der også meget at spare ved ikke altid at skulle “opgradere”…

Men mange af os er meget kræsne med, hvad vi omgiver os med. Ofte er det nemlig sådan, at “professionelle” reparationer er for dyre – set i forhold til, hvad det koster at nyanskaffe. Og det er jo lidt af et misforhold.

Reparationer behøver vel ikke være professionelle?

Men amatørreparationer, måske?

Bukser bliver smidt ud, hvis lynlåsen går i stykker. Vi smider vores sokker ud ved mindste hul. Og hvad med cyklen, det kan sikkert ikke betale sig at ordne den? Møbler, der er lidt i stykker, osv. Vi har vænnet os til, at man ikke reparerer!

Når det er i stykker, så er det i stykker – og så skal det ud. Men kunne vi finde os i, at alt ikke skulle være så perfekt – så kunne vi spare meget. Men man kan spare mange penge ved at lade tingene få lidt længere liv. Måske kan det repareres på en knap så professionel måde? Måske kan du fikse det alligevel? Måske kender du nogen, der kan?

Reparationcafeer – er det fremtiden?

Holdningen er sikkert affødt af, at vi får flere og flere penge mellem hænderne. Men måske kunne vi bruge dem bedre. Et andet resultat af at bruge og smide væk, er affaldsbjerge, større end nogensinde. Når vi smider så meget ud, har det også miljømæssige konsekvenser.

Nogle steder er man begyndt at lave reparationcafeer, hvor man kan mødes og reparere/få repareret ting, man ellers havde opgivet. I Holland skulle reparationscafeer være ganske udbredt – de første reparationcafeer er også kommet til København….og mon ikke det spreder sig! For nylig fik også Århus sin egen reparationscafe! Der repareres blandet andet tøj, cykler og smartphones. Noget mange mennesker har brug for – og muligvis ville komme til at bruge, hvis de bare vidste,,,,

I øjeblikket centrerer det sig om storbyerne, mon ikke flere griber bolden? Men indtil da var det måske en ide at gøre det privat. Reparere egne og andres ting…..og tage den hjælp, man kan få!

Det er selvfølgelig ikke alt, vi kan reparere selv – og heller ikke alt, det kan betale sig at få repareret. Men tænk lige tanken engang, før du smider ud og køber nyt. Nogle ting behøver vi måske ikke engang reparere, bare acceptere som de er……måske er det ikke så galt?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.