Genbrugsstationen, hvor du godt må klunse!

Hvis man kommer jævnligt på genbrugsstationerne, vil man med sikkerhed have stødt på et skilt, der fortæller, at det er strengt forbudt at klunse. Dette i hvert fald reglen på genbrugstationer – men hvorfor egentlig, når det  nu netop handler om genbrug? Selvom det måske er for at  den undgå det rod og tumult, det kunne afstedkomme? Egentlig ikke så svært at forestille sig. Så er der containerne, der er til velgørende organisationer, de kommer og henter. Også en god ide – men jeg har fået at vide, at der er masser af ting, de slet ikke vil have – og så ryger det jo ud alligevel-

Ærgerligt alligevel, for der er mange ting, der går til spilde på genbrugsstationer. Ting, der sagtens kunne have været genbrugt. Ikke som materiale til noget nyt, men i dets oprindelige form. Egentlig den allermest simple måde at genbruge på, i min optik.

Genbrugsstation Reuse

Genbrug – nu er der dukket genbrugsstationer, hvor man må klunse.
Billedet er fra OpenClipart-Vectors / Pixabay

Giv hvad du har og tag hvad du kan bruge

Nu er der en ny slags genbrugspladser på vej. Eller, ja, der kommer i hvert fald en i Århus, hvor jeg bor. En type, som er meget lovende – og som jeg virkelig håber breder sig! Masser af ting skifter ejermand på en meget simpel måde.

Den 18. april 2015 åbnede Reuse, der kalder sig Århus’ første innovative genbrugsstation. “Giv hvad du har og tag hvad du kan bruge” – dette er grundprincippet i det nye tiltag. Faktisk lidt det samme slogan som bruges til byttemarkederne, og det er da også et langt stykke af vejen det samme, der sker. Her er det bare noget fast, med faste åbningstider og fast base. Måske lidt et “permanent byttemarked”. Brugte ting kan afleveres og hentes ganske gratis. Reuse modtager desuden ting gennem Århus Kommunes storskraldsordning.

På Facebooksiden står der, at:

“Målet er mere genbrug og mindre affald, og Reuse danner også ramme for oplysning, inspiration, projekter, udstillinger, events og undervisning om genbrug.”

Reuse Århus

Reuse Facebookside

Genbrugssationen åbnede midt i Århus den 18. april 2015 – denne dato var iøvrigt udnævnt til Nordisk byttedag. Meget passende, men det kan naturligvis være en tilfældighed. Under alle omstændigheder en fantastisk ide for de efterhånden ret mange, der kan lide at bytte sig frem. Dels er det et permanent tiltag, altså ikke bare på få, bestemte dato’er. Og så kan en sådan gebrugsstation sandsynligvis håndtere større og tungere ting end byttemarkederne kan. Endnu en fordel er, at tingene her ikke ryger ud, på grundlag af at det “ikke kan sælges” Besøg Reuse genbrugsstation på Facebook.

Tingene kommer fra Storskraldsordningen og fra genbrugsstationerne. Ud over det kan man aflevere selv på Reuse. Dette er forhåbentlig bare startskuddet til en ny udvikling inden for genbrugsstationer? Kan det være mere oplagt? Burde hver by ikke have en Reuse?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.