Når den billigste gryde også er den bedste…?

Ja, så er verden vel for alvor af lave? Hvis det er tilfældet, ja så er verden af lave nu. Det med den billige gryde, der er den bedste, er ikke noget jeg har fundet på. Det er faktisk resultatet af en test – offentliggjort i Politiken.dk. Her sammenligner og tester man en seks populære gryder.

Og resultatet  kan sikkert overraske mange. I hvert fald hvis man regner med en umiddelbar sammenhæng mellem kvalitet og pris. Hvis man gør det, skal man regne med, at denne test vender op og ned på ens forestillingsverden…

Snitsig er bedst – og billigst

Testvinder var den billigste – den var fra IKEA og prisen var ca. 80 kroner. Vi befinder os altså i en prisklasse, hvor der ikke forventes noget særligt – og hvor mange slet ikke har lyst til at komme. Men her er der altså ikke nogen sammenhæng mellem pris og kvalitet – ikke her i hvert fald.

Ikea Snitsig vandt også over den gryde, der var – eller måske skulle jeg sige burde have været – topmodellen. Det var nemlig en tilsvarende gryde fra Jamie Oliver til 800 kr. Ja, du læste rigtigt – 800 kr.

Ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet

Den koster altså det 10-dobbelte af Ikea Snitsig. Så verden er måske en lille smule af lave?

I hvert fald kan du ikke regne med, at devisen “man får, hvad man betaler for” holder. Med gryder – eller i det hele taget. Men det er  mærkerne, der hersker her – og det er dem, folk stoler på. Ikke en “billig IKEA-gryde”. Men virkeligheden er ikke så enkel – man ikke bruge prisen som pejlemærke for, hvad der er kvalitet! Læs testen på Politiken.dk: Jamie Olivers designergryder får stryg i test

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.