Medicinpriser – find den billigste medicin på nettet

Hvor meget skal man betale for sin medicin? For de fleste af os gælder det, ar medicinpriser er ikke noget af det, vi har mest check. Og det måske i bund og grund noget, vi skal være glad for. For at vi ikke aner noget om medicinpriser, betyder som regel, at vi ikke har haftbrug for medicin. Og det er selvfølgelig godt nok.

Hvad mon medicinen koster?

Jeg plejer ikke at få medicin, men pludselig en dag har jeg alligevel brug for noget. Lægen skriver en recept. Og jeg opdager, at jeg ikke har nogen anelse om, hvad det skal koste. 50 kr.? 500 kr. ? For mig kan det ene gæt være lige så godt som det andet. Ligesom jeg ikke har nogen anelse om, hvordan man finder ud af det. Altså ud over på Apoteket, hvor man skal betale…

Men du kan altså checke priser på medicin – som  på alt muligt andet – på nettet.

Medicinpriser skal findes på nettet

Men også her findes der nemlig også her en internetside, hvor man kan tjekke priser på medicin. Siden med det meget sigende navn medicinpriser.dk. Her kan man se, hvad det produkt, man skal bruge, koster.

Medicinpriser.dk er ikke bare en tilfældig prissammenligningsside – den er udviklet af Lægemiddelstyrelsen. Formålet med siden er at give brugerne et klarere billede af priserne på medicin. Og desudenkan siden vise, hvordan priser på lægemidler udvikler sig – og for nogle er det jo heller ikke uinteressant. Endvidere giversiden dig mulighed for  selv at beregne egenbetaling og tilskud i forbindelse med medicin.

Fri prisdannelse på medicinen

I modsætning til, hvad mange tror, er der fri prisdannelse på medicin. Og det betyder, at medicinpriser kan svinge – meget endda. I praksis sker der det, at priserne justeres hver 14. dag. Bruger man medicin til daglig, er der derfor endnu mere grund til at følge med i priserne – der er nemlig mange penge at spare i at strukturere sine indkøb så man køber når prisen er lav.

Findes der et billigere alternativ til medicinen?

Hvad koster medicinen? Findes der noget billigere?

Pas på ikke at betale overpris for medicin

Også det kan man få at vide på medicinpriser.dk. Der findes nemlig i mange tilfælde billigere alternativer til medicinen i form af kopipræparater med samme indhold som originalen. Blot til en anden pris. Apoteket kan oplyse om det samme, men på medicinpriser.dk, kan du sidde derhjemme og finde oplysningerne i ro og mag.

Finder man et alternativ, man kan spare penge på, kan det være en god ide at tale med lægen om, hvorvidt det måske fremover var denne medicin, der skulle fremgå af recepten?

Mange oplysninger til medicinbrugere

Brugere af medicin, der gerne vil vide lidt mere om den medicin, de indtager, kan endvidere bruge siden til andet en sammenligning af medicinpriser. Man kan få flere oplysninger om sin medicin – for eksempel hvilke virksomme stoffer, den indeholder. Og man kan også finde oplysninger om bivirkninger ved medicinen. Du kan altså få information – ikke bare om medicinpriser, men også om medicinen som sådan.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.