Så meget kan du spare på discount

Vi ved nok alle, at man kan spare penge på at købe sine dagligvarer som discount. Men er nogen klar over, hvor mange penge, man egentlig kan spare. Jeg var engang inde og købe ind sammen med nogen, der ikke brugte discount. Vi købte ganske almindelige madvarer, som jeg også selv køber i det daglige. Her var det bare mærker – ikke som i min sædvanlige Netto eller Lidl. Jeg synes selv, det må være et fedt. Men det er der jo flere meninger om.

Dagligvarer ½ pris?

Chokket kom ved kassen. Det beløb, de betalte, kom bag på mig. Jeg er vant til at regne ud løseligt, hvor meget man skal betale.

Jeg ville have gættet på det halve! De afviste at man kunne spare så meget på discount. Men nu viser det sig, at mit gæt ikke var så langt fra virkeligheden endda. For det er næsten det, der er at spare – hvis man er rede til at skifte til discount! Og det må da være en overvejelse værd! Men det kræver naturligvis,a t man er klar til at tage chancen med varer, der hedder noget ganske andet end dem, amn er vant til. Nogle af de sædvanlige mærker ser man alle vegne – ikke mindst i reklamer – og på den måde er de lidt blåstemplet. Man skal være klar til at købe vaskepulver med navne, man ikke har hørt før – og havregryn, der bare hedder “havregryn”.

Testindkøb

Et prøveindkøb lavet af TV2 Finans viser faktisk, at det er muligt at skære halvdelen af husholdnings-budgettet, hvis man er parat til at gå over til discount.

Så det er ikke så underligt, at discount har kronede dage – i disse finanskrise-tider. Undersøgelsen er lavet på gennemsnitligt besparelse på 25 udvalgte produkter. Her kan man se priserne på mærkevaren – og til sammenligning prisen på en tilsvarende vare i discount-version.  Og der er en markant prisforskel. Er man i tvivl om kvaliteten, er det bedste nok at lade det komme an på en prøve.

Modtræk til prisstigninger på dagligvarer

Har man en stram økonomi og plejer at holde sig til mærkerne, er der penge at spare. Man taler så meget om forestående stigninger i fødevarepriserne. Det at omlægge sin dagligvarehandel helt eller delvist til discount,  kan i høj grad modsvare prisstigningerne. Endda et stykke rem i tiden. Disse ekstra omkostninger, som vi pålægges, kunne nemt elimineres ved – helt eller delvis – at gå discount.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.