Mangler du alt og har ikke en krone

Nogle gang kan man komme i en livssituation, hvor man skal starte på en frisk. Skilsmisse, hjemvenden fra udlandet, genhusning efter brand – eller måske bare flytte hjemmefra? Står der med meget, meget lidt og skal genetablere sig. Og hvad så? Jo, har man penge, er det naturligvis ikke noget problem. Har man ingen, er det et uoverskueligt problem! Eller måske ikke? Du kan faktisk få lidt af hvert gratis – eller bare for at hente det…..

For man kan faktisk etablere/genetablere sig for tæt på ingenting, hvis man lægger den rigtige strategi. I dagens Danmark er mange mennesker ved at drukne i ting, som  de ofte gerne bare vil af med. Det er mere udbredt end man lige forestiller sig. Det er heldigvis også sådan, at de fleste gerne vil af med det på en ordentlig måde. Det eneste, det kræver, er som regel, at man kan hente.

Bortgives – alle vegne

Mange husker sikkert kolonnen “Bortgives” i den Blå Avis mm. Den har sikkert omsat en del ting, men er ikke nær så effektiv som det vi ser idag. Hvis man er på de rigtige Facebookgrupper, vil man se ting skifte hænder hele tiden. Ikke kun til glæde for den, der får, men også til den, der kommer af med det. Der er store og små bortgives/storskraldsgrupper. Nogle dækker store områder, nogen er meget lokale. Der er hjælpegrupper, lokale og landsdækkende. I Århus, hvor jeg bor, har vi endda en genbrugsstation, hvor man kan hente møbler, ting og sager, gratis.

Vi lever i et overflodssamfund, ingen tvivl om det. Har man noget, man gerne vil af med, er dette nemlig en ganske hæderlig måde at gøre det på. Vi er efterhånden helt med på, at man naturligvis ikke smider noget væk, som andre kunne bruge. Nogle grupper har endda den regel, at intet må koste penge. Meget simpelt.

Indbo, møbler, hvidevarer, køkkengrej, pynteting, gardiner, sengetøj, tøj….og meget, meget mere. Mangler du en cykel, kan du sikkert sagtens redde dig en sådan. Møbler, tøj, legetøj eller ting og sager til børnene – det pibler frem alle vegne. Det bliver mere og mere udbredt at give ting videre. Og det er ikke nogen skam at være modtager.

Find gratis ting på Facebook

Hvis man er i en trængt økonomisk situation, hvorfor så købe alt fra nyt. Meget kan man endda få gratis! Billede geralt / Pixabay

Nyetablering for fattigrøve?

Der er mange muligheder, jeg er sikker på, at var man helt på røven og skulle stifte nyt hjem, så ville det ikke koste meget mere end transporten. Det kræver måske lidt organisering, hænderne fra et par gode venner og lidt fantasi – men så er det også det. Så er alle pengene gået til indskud og hvad ved jeg, så kig dig omkring:

  • Meld dig ind i de “Gives-væk-grupper” på Facebook, der passer dig geografisk.
  • Hold også øje med Storskraldsgrupper – altså der, hvor man lige udbyder tingene før man evt. sender dem til Storskrald.
  • Nogle steder er der gratis genbrugsstationer – i Århus har vi en, der hedder Reuse. Her kan man aflevere og hente. Heller ikke her, er der penge inde i billedet.
  • Der findes flere hjælpegrupper på Facebook, hvor man kan både søge og bortgive. Den største af dem er nok Vi er her for at hjælpe hinanden – den er landsdækkende og har i skrivende stund 62.000 medlemmer.
Det koster ikke nødvendigvis kassen at etablere sig

Skal du starte forfra – uden en krone på lommen. Her i 2017 er det slet ikke umuligt

Det giver nok sig selv, at man ikke skal være kræsen. Nej, du kan ikke få lige præcis det, du drømmer om. Men gør det så meget. Man kan jo i stedet gøre det til en dyd at få det bedste ud af det, man kan få. Man behøver ikke bruge det resten af sine dage.

Giv det videre

Og når man får råd til noget nyt – ja, så giv det gamle videre. Ikke kun det, du har modtaget, men hold stilen – sådan i det hele taget. Du er måske kommet på den rigtige side – så er det tid til at give videre. Vel at mærke af de ting, du ikke bruger mere.

Astrid