Mange bække små…

Ja, vi kender alle resten af sætningen – til bevidstløshed. Tanken om de mange små ting, der – netop fordi der er mange af dem – batter i den sidste ende. Ok, hånden på hjertet, jeg kan se, at de fleste søger efter en super-sparetip, hvor man bare kan spare kassen – uden de store anstrengelser Der findes nok også et par stykker, men sjovt nok er det ikke altid der, der virkelig er noget at hente.

Og det er mange bække, små bække der skal til for at spare noget. Vi ønskede nok alle at finde fidusen, der sparede os virkelig mange penge. Så behøvede vi ikke tænke på at spare hele tiden.

En masse penge for en masse ingenting

Problemet er bare, at der ikke er ret mange af dem. Til gengæld er der masser af de små ting, hist og her. Bare der er nok af dem, så er der noget at hente. Fordi vi klatter med pengene. En kop kaffe på  vej på arbejde. En cola i pausen. En burger mens vi står og venter på bussen. Et ugeblad til at læse i bussen. Et par ekstra “småting” ryger ned i indkøbsvognen i supermarkedet. Alt sammen en masse ingenting.

Fra lille bæk til stor Å

Alt dette kunne udemærket finde sted samme dag – og summen af det kunne sagtens passere de 100 kr.  På en dag. Så regn selv ud, vad det kunne blive på årsbasis. I weekenderne er det måske noget andet, men pengene kan sagtens ryge alligevel.

Rigtigt, 36500. HOVSA. Det var pludselig noget, der var værd at regne med. Måske er det ikke lige det samme, I bruger penge på. Måske er det også mindre – eller mere. Pointen er, at det er værd at regne med – og værd at regne ud.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.