Madrastest: IKEA slår Dunlopillo

En IKEA-madras som testvinder? Ideen om, at du får hvad du betaler for, holder ikke altid. Ikke når det gælder madrasser, i hvert fald. Næste gang, du skal købe madrasser, skal du ikke bruge prisen eller mærket som pejlemærke. I nogle tilfælde kan der faktisk ske det, at billigst er bedst.


Det tyske forbrugermagasin ‘Stiftung Warentest’ har lavet en test på alt i alt 68 madrasser af forskelligt fabrikat. Og det giver et noget andet billede af markedet for madrasser end de fleste forestiller sig.

En billig IKEA model er oppe på siden af kvalitetsmærker som Dunlopillo. Et mærke, som for mange er indbefattet af kvalitet. Det er den sandsynlig også, men en kvalitetsmadras kan altså købes meget billigere end Dunlopillo. Testen siger ikke, at IKEA-madrassen var den bedste som sådan. Men den var oppe på siden af mærker, der er langt dyrere – deriblandt Dunlupillo. Og det er naturligvis tankevækkende.

Madrasser: Ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet

Det er ikke altid man får noget for pengene, når man lægger lidt ekstra for en dyrere vare: I en kvalitetstest får dyre madrasser fra for eksempel Dunlopillo baghjul af en billig model fra Ikea, både når det gælder komfort og slidstyrke. Ikeas ‘Sultan Engenes til godt og vel 2000 kr. fuldt på højde med mærkevarer, der koster det dobbelte.

Når man tænker på, at for mange er Dunlopillo indbefattet af at være kvalitet, er dette påfaldende. Dermed ikke sagt, at Dunlopillo ikke er af god kvalitet – det tankevækkende består i, at man kan finde lignende god kvalitet i et langt billigere produkt.

Testvinder bliver en madras fra IKEA, som er meget billigere end de andre

IKEA madrassen bliver testvinder i en tysk madrastest

Dux og Hästens også slået

Og det er ikke første gang, man har oplevet at prisbillige madrasser vinder tests. Tesvinder i en tidligere test – lavet af Tænk – blev Ikeas Sultan Forsbacka, der på flere områder endda viste sig bedre til trods for, at den var den billigste. Den slog flere af de dyre, mere anerkendte madrasmærker som for eksempel Dux og Hästens. Dette er dog på ingen måde udtryk for at Dux og Hästens – og Dunlopillo for den sags skyld – skulle være dårlige.

Læs mere om madrasser

IKEA vinder på prisen

Alle madrasser lå nemlig  tæt på hinanden både i komfort og kvalitet. Når IKEA er testvinder skyldes det, at IKEA madrasserne er betydeligt billigere. Så det er den prismæssige side, der gør IKEA Sultan Forsbacka til den egentlige vinder. Tænk afliver samtidig ideen om, at madrasser med fjedre er bedre end skummadrasser. Skum- og latexmadrasser ikke bare billigere, men også bedre madrasser. Noget som rokker ved den opfattelse mange har af, hvad en god madras er.


Astrid

One Comment

  1. Jeg har lige købt en fast skummadras (Morgedal) fra Ikea til 2200kr for 140x200cm. Det var ikke planen, men efter rådgivning blev det til skum og ikke springmadras, netop fordi den var fastere. Skum er ikke længere bare til de billigste madrasser, men helt fint materiale i sig selv.

    Jeg så også på Dunlopillo (https://sove.nu/brand/dunlopillo/), men valgte det fra pga. prisen. Dunlopillo er godt nok naturlatex og derfor et helt andet materiale, men jeg var ikke selv overbevist om at det var så meget bedrre. Jeg har dog en pude af Dunlopillo (ergo), som virkelig er fremragende. Så mærket som sådan har jeg gode erfaringer med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.