Madrastest: IKEA slår Dunlopillo

En IKEA-madras som testvinder? Ideen om, at du får hvad du betaler for, holder ikke altid. Ikke når det gælder madrasser, i hvert fald. Næste gang, du skal købe madrasser, skal du ikke bruge prisen eller mærket som pejlemærke. I nogle tilfælde kan der faktisk ske det, at billigst er bedst.

Det tyske forbrugermagasin ‘Stiftung Warentest’ har lavet en test på alt i alt 68 madrasser af forskelligt fabrikat. Og det giver et noget andet billede af markedet for madrasser end de fleste forestiller sig.

En billig IKEA model er oppe på siden af kvalitetsmærker som Dunlopillo. Et mærke, som for mange er indbefattet af kvalitet. Det er den sandsynlig også, men en kvalitetsmadras kan altså købes meget billigere end Dunlopillo. Testen siger ikke, at IKEA-madrassen var den bedste som sådan. Men den var oppe på siden af mærker, der er langt dyrere – deriblandt Dunlupillo. Og det er naturligvis tankevækkende.

Madrasser: Ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet

Det er ikke altid man får noget for pengene, når man lægger lidt ekstra for en dyrere vare: I en kvalitetstest får dyre madrasser fra for eksempel Dunlopillo baghjul af en billig model fra Ikea, både når det gælder komfort og slidstyrke. Ikeas ‘Sultan Engenes til godt og vel 2000 kr. fuldt på højde med mærkevarer, der koster det dobbelte.

Når man tænker på, at for mange er Dunlopillo indbefattet af at være kvalitet, er dette påfaldende. Dermed ikke sagt, at Dunlopillo ikke er af god kvalitet – det tankevækkende består i, at man kan finde lignende god kvalitet i et langt billigere produkt.

Dux og Hästens også slået

Og det er ikke første gang, man har oplevet at prisbillige madrasser vinder tests. Tesvinder i en tidligere test – lavet af Tænk – blev Ikeas Sultan Forsbacka, der på flere områder endda viste sig bedre til trods for, at den var den billigste. Den slog flere af de dyre, mere anerkendte madrasmærker som for eksempel Dux og Hästens. Dette er dog på ingen måde udtryk for at Dux og Hästens – og Dunlopillo for den sags skyld – skulle være dårlige.

Læs mere om madrasser

IKEA vinder på prisen

Alle madrasser lå nemlig  tæt på hinanden både i komfort og kvalitet. Når IKEA er testvinder skyldes det, at IKEA madrasserne er betydeligt billigere. Så det er den prismæssige side, der gør IKEA Sultan Forsbacka til den egentlige vinder. Tænk afliver samtidig ideen om, at madrasser med fjedre er bedre end skummadrasser. Skum- og latexmadrasser ikke bare billigere, men også bedre madrasser. Noget som rokker ved den opfattelse mange har af, hvad en god madras er.

Astrid

2 Comments

  1. Skægt nok har aldrig kunne sove ordentligt på en ren fjeder madras, der går Max 2 dage så har ondt i ryggen og det blir bare værre og værre for hver dag,,, den bedste søvn jeg har fået indendørs har været i min vandseng i tidernes morgen intet kan sammenlignes med en vandseng. I kraft af mit arbejde har jeg været lidt omkring her i Nordeuropa og har derved prøvet en hulens masse senge af forskellige mærker incl Dux, Dunlupillo, Hästans, Ikea, Jysk osv, så længe der ligger i skummadras oven på fjedermadrassen (kontinentalseng) så kan en fjeder madras bruges ellers ikke. Alle mulige elevation løsninger er kun nødvendige hvis man laver andet end at sove i sengen i virkelig lang tid af gangen. Mine egne senge hjemme har altid været af naturlatex typen efter vandsengen, da de tildels minder en del i komforten om vandsengen,,,, skal lige påpeges at vandsengen startede ud som en fulddæmpet en af slagsen men endte udkæmpet, tog mig en halv formiddag at hive dæmpningen ud af påfyldningshullet for at få den fornemmelse af at ligge i vandet frem for oven på vandet,,, kan anbefales!

  2. Jeg er lidt skeptisk overfor om man kan lave en videnskabelig test af senge som TÆNK har gjort det på en dag eller to. Det er jo egentlig noget man burde teste over måneder.

    Jeg tror ikke der er enorm forskel på senge, såfremt man kommer over et hvis prisniveau og får Pocketfjedre. De billige senge har ældre Bonellfjedre, som er markant dårligere at ligge på. Jeg har skrevet om forskellen på de to fjedertyper her: https://sove.nu/bonnel-eller-pocket-fjedre/

    Skummadrasser er også en billigere mulighed, selv om mange nok vil synes de er for faste. Det kan man så evt løse med en blødere topmadras.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.