Legater til studerende

Studerende har ikke mange penge at gøre med. Men der er en ekstra indtægtsmulighed – udover at have arbejde ved siden af, naturligvis. Man kan søge efter legater til studerende. Det kan andre naturligvis også, men som studerende er der ekstra store muligheder for at finde et passende legat.

Nogle af legaterne relaterer sig til studiet, nogle kan søges på baggrund af geografiske, sociale eller familiemæssige kriterier. Men for studerende er udvalget af legater større end for så mange andre. Rigtige mange legater er nemlig målrettet netop til studerende.

Legathåndbøger og CD’er

Ønsker man at købe Kraks Fonde & Legater eller Vejviser til Legater og Fonde som bog eller CD-rom skal man af med 800-1000 kr – og det er ganske mange penge for en studerende. Og det er jo ikke fordi man er garanteret legater, blot fordi, man har købt den. Så det kan være en vel stor mundfuld, da de mange penge jo skal tages ud af SU’en.

Har man tålmodighed til at vente på den, kan den naturligvis lånes på biblioteket – og det er naturligvis gratis. Har man ikke tålmodigheden, kan det være en ide at gå flere studerende sammen om købet – det gør det noget mere overkommeligt! Er man fem om at dele en legatbog eller CD, skal man jo kun betale en femtedel.

Legatsøgning på nettet – Studerende Online

Men vil du undgå både ventetid og udgifter, er der en tredje mulighed. Du kan faktisk sidde derhjemme ved computeren og søge efter et legat – gratis. Legater ikke ikke nødvendigvis lette at finde frem til hvis man bare søger frit på nettet. Men der er altså steder, hvor arbejdet – eller i hvert fald noget af arbejdet – er gjort for en. Websider, der har samlet en stribe legater i en database, som du kan søge i. Og det vel at mærke uden at skulle betale.

Som studerende kan du vælge at bruge legatdatabasen på Studerende Online – og finde frem til, hvilke legater, der har relevans for dig. Du skal være tilmeldt som bruger for at søge – det er dog gratis at oprette sig. Og så kan du gå igang med at finde legatet, der kan supplere din SU. Det kan være du vil søge penge til at få din daglige SU-økonomi til at køre. Det kan også være, du vil søge studielegater til specielle formål – for eksempel til studierejser eller studieophold i udlandet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.