Lån, del, lej – eller undvær?

Vi bruger ofte mange penge på materiel, som vi egentlig ikke bruger ret meget. Måske endda så lidt, at det er en overvejelse værd, om det er noget vi ligefrem behøver at eje? Måske skulle vi engang imellem må droppe ideen om, at vi alle skal have alt?

Ting kan deles, især ting, vi ikke bruger hver dag. Hvor tit bruger du for eksempel en hækklipper? Jeg bruger den 2 gange om året, så der er igen grund til at jeg skal have min helt egne personlige hækklipper.

Få låne- og bytteaftaler i stand

Lån eller del med naboen

Hækkeklipperen bruges ikke mere end 2 gange om året – hvorfor eje en selv

Så tænk dig om en ekstra gang før du anskaffer ting, som ganske vist er nødvendige, men ikke særlig tit! Kan du lave låneaftaler med venner, naboer, familie, venner eller bekendte. Man kan selvfølgelig godt låne, uden at det behøver at være “noget for noget”. For der er ting, som ganske enkelt bruges så lidt, at det ikke kan betale sig at have sit eget, personlige eksemplar. Vi man spare penge, er det godt at tænke i alternative baner.

Men det er aldrig nogen skade til, at alle parter har fordel af arrangementet. Og det er netop det, der sker her. Det må da være en winn-winn-situation for alle parter?

Der er også den mulighed, at man anskaffer noget i fællesskab. Sådanne aftaler kan appellere til folk, der heller ikke har for mange penge at gøre med. Eller i det hele taget til folk med en sund økonomisk sans. Er I 3 om at finansiere en ting, betaler i kun en tredjedel hver. Når man lige tænker over det, er der mange ting, man kun bruger sjældent.

Hele denne ide er alt andet end nyt. Det gjorde man meget før i tiden, før vi havde råd til at alle skulle eje alt. Men bare fordi vi har råd, betyder jo ikke at vi skal gøre det?

Fællesindkøb.

I hvert fald sjældent nok til at man ikke behøver at have sit helt eget personlige eksemplar. Og så er der de ting, man måske kun bruger en enkelt gang – dem kan man ofte leje sig frem til. En tæpperenser er der næppe mange, der har brug for at eje? Og så er der ind imellem de ting, man slet ikke har brug for. Bare fordi der findes en bladstøvsuger, behøver man jo ikke nødvendigvis eje den….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.