Superbillig kanin-slikkesten

De fleste kaninejere køber dig fattige i kanin-slikkesten. Det er sten sten med salt og mineraler – og der er ikke nogen tvivl om, at den er god  for gnaveren Den er bare hundedyr! Prisen på en kanin slikkesten er  12-15 kr. Det lyder måske ikke som en formue, men hvis man ser på kiloprisen, er det noget ganske andet.

Det giver nemlig en kilopris på over 250 kr. Det bliver ikke mindre dyrt, hvis man sætter det i perspektiv. For der er altså tale om en sten med salt og mineraler – ikke det pureste guld!

Så det prøver vi lige….

Samme produkt – 2 forskellige navne

Rabatten på DR har afsløret, at dette er en ublu pris, der kun skyldes, at vi ganske enkelt vi ikke ved bedre! Udelukkende fordi vi ikke betaler ret meget ad gangen. 12-15 kr. kan de fleste mennesker overskue. Slikkesten til heste indeholder nemlig de samme ingredienser som slikkesten til kaniner. Prisen er til gengæld en helt anden, nemlig ca. 25 kr. for en slikkesten på 2 kg. Din kilopris bliver således kr. 12,50.

Lav selv en kaninslikkesten -billigt

Slikkesten til kaniner og heste er lavet af det samme – kiloprisen er bare langt lavere ved hesteslikkestenen

For selvsamme produkt – selvom man kalder det noget andet.

Fra heste-slikkesten til kanin-slikkesten

Det eneste du skal gøre er at save den i stykker og montere med lidt ståltråd. En heste-slikkesten giver dig muligvis kanin-slikkesten nok til hele kaninens levetid. Eller du kan dele med andre kaninejere! Du kan købe heste-slikkestenen i en grovvarebutik. Det eneste, du ikke får, er den fine blisterpakning med fine billeder af (ofte smilende) kaniner. Men mon ikke kaninen er ligeglad?

Gnaveren kan være billig i drift

I det hele taget kan man spare mange penge ved at holde sig på behøring afstand af dyrehandlen – i hvert fald hvis man har gnavere. Læs mere : Sparetips til gnaver-ejere.

I det hele taget

Astrid

One Comment

  1. Ja men der er også penge at spare på hø og savsmuld/spåner til de små yr.
    F.eks købe en balle hø hos en landmand den rækker længe pris ca 20 kr. hvor en pose med hø koster mere og er for dyrt i længden.

    Savsmuld/spåner kan købes i store poser på foderstoffen til under 100,00 kr hvor en lille pakke koster det hvide ud af øjene, og rækker ikke ret langt. ved at købe den store pose har man ca til et ½ år,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.