Måske kan du – det er da i hvert fald umagen hver at prøve. Sagen er nemlig den, at dit kørselsfradrag beregnes automatisk af Skat, der bruger blandt andet Krak til beregning. Og det er ikke sikkert, at ruten er den samme som du bruger. Mange kører uden om byen og ikke igennem – og det giver en længere rute.
Og det betyder faktisk at man skal have et større befordringsfradrag end det SKAT automatisk tildeler en. Og det er en lovlig skattefidus – hvis man da kan tale om en fidus. Sagen er snarere at mange snyder sig selv fordi de ikke er klar over, at det ikke er Skat, der har det sidste ord mht. befordringsfradraget.
Penge tilbage i skat?
Det vil sige, at der vælges den korteste vej og beregner befordringsfradrag ud fra det. Men den korteste vej er ikke altid den hurtigste – eller den mest optimale. Eller mest miljørigtige, ej at forglemme. Derfor er det muligt, at du kører mere end Krak tror. Og så foreligger der en mulighed for også at få et større fradrag til befordring. Jeg tror, dette gælder for mange mennesker. Især omkring større byer vil det have aktualitet idet ruten ind gennem byen ofte vil være kortest – men ikke mest hensigtsmæssig af den grund.
Penge og Privatøkonomi om kørsel og kørselsfradrag:
“Den korte vej vil uden for myldretiden være både den mest økonomiske og hurtigste, men i myldretiden, hvor de fleste kører til og fra arbejde, er en længere rute som regel mere fordelagtig….[]….Den korte vej vil uden for myldretiden være både den mest økonomiske og hurtigste, men i myldretiden, hvor de fleste kører til og fra arbejde, er en længere rute som regel mere fordelagtig. Og da befordringsfradraget vurderes i en arbejdsmæssig sammenhæng, skal den naturlige rute vælges med udgangspunkt i myldretidskørsel” (citat:Penge & Privatøkonomi). Altså kan der være en chance for at få mere fradrag – blot der er mening i den rute, man tager.
Samkørsel og befordringsfradrag
Der er flere af disse små skattefiduser (lovlige, vel at mærke) der har med kørselsfradraget at gøre. Vidste du, at man kan køre flere sammen og stadig få fuldt fradrag? Det er der mange, der ikke er klar over. Og der er virkelig penge at spare! Ellers følge linket og læs mere… Jeg har i flere år sat mit skattefradrag til det, jeg reelt kører – hvilket dagligt er 7-8 km mere end Skat foreslår. Skat har ikke gjort indsigelse mod dette.