Køb uden for sæson – også brugt

Ja, de fleste ved nok efterhånden, at man skal købe uden for sæson, hvis man vil handle billigt. Det gælder for eksempel med havemøbler, der altid er superbillige i efteråret. Men det gælder også når man skal købe brugt. Jeg har flere gange købt gode ting til ingen penge – bare fordi tidspunktet var sådan, at ingen rigtig kunne forholde sig til dem. Det kunne jeg næsten heller ikke.

Vinterfrakke i juli?

Hvorfor ikke? Jeg har lige fundet min nye vinterfrakke på bagagerumsmarked. Skræddersyet uldfrakke med pelskanter og ikke brugt ret meget (foret afslører den som regel – og det var helt intakt).

Lige det jeg kunne forestille mig at gå med næste vinter. Prisen var ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig – 10 kr. Jeg fandt den sidst på dagen – og der havde den hængt i ro og mag. Havde det været på den kolde årstid, havde den været revet væk – og det sikkert til en meget højere pris!

For hvem kan forholde sig til en vinterfrakke i juli? Nej, vel?

Men dem, der kan – de kan spare kassen. Og det naturligvis ikke kun på vinterfrakker

Inspiration til uden-for-sæson hajer

Også loppemarkeder, bagagerumsmarkeder – eller genbrugsbutikker – er det et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Men her er det jo ikke som med en butik. Man køber ikke ind til sæsonen. Man har det, man har. Eller man får det, som folk nu bringer ind. Og det giver ofte mulighed for gode køb til den, der vaks.

Her kommer et par eksempler på handler, jeg har gjort:

  • Haveredskaber købt om vinteren: 5 kr. stykket
  • En bikini købt i efteråret: 5 kr.
  • En parasol om vinteren 10 kr.
  • En “minkpels” købt på en varm sommerdag – 35 kr.
  • Regntøj købt på en varm sommerdag 5 kr. for jakken og 5 kr. for bukserne

Og der er mange flere muligheder.  Tænk lidt over, hvad du mangler? Og køb det – på det forkerte tidspunkt! Eller måske skulle jeg sige “på det rigtige tidspunkt – altså der, hvor andre ikke gider købe det. Vi er nu i sensommeren. Så folk har stadig fornemmelsen af sommer. Så det er nu, du skal købe vintertøjet. Hvis man vil finde en kælk eller et par ski, er det måske også nu? Eller en sneskovl? Eller…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.