iPhone reparation – hvorfor skal det være så dyrt?

Priser på reparation af iPhone er særdeles relevant for de fleste iPhone-ejere. En iPhone er faktisk rimelig sart. Behandler man den som man ville behandle en “almindelig” telefon, risikerer man, at skærmen ikke holder længe – og den skal repareres. Faktisk oplever rigtig mange at smadre skærmen på iPhonen. Og det kræver reparation. Tyr man til et autoriseret Apple-reparatør får man muligvis et mindre chok! Det koster kassen at få en ny skærm på en iPhone. Men behøver det overhovedet være så dyrt?

Ja, det kan blive en dyr omgang at få den repareret. I hvert fald hvis man vælger en autoriseret iPhone reparatør. Hos Appleforhandlere koster det i op til  2.500 kr. af få iPhonen repareret. Og det er ude af proportioner – selv for en iPhone! Til gengæld kan man nemt finde andre reparatører, der vil gøre det for nogle få hundrede kroner.

Igen: Når en iPhone skal repareres – hvorfor skal det så koste kassen? Det rigtige svar er naturligvis, at det behøver det heller ikke!

Billig iPhone reparation?

En billig iPhone reparation er ikke noget problem – så længe du holder dig langt væk fra Apple reparatører. Der er så stor prisforskel, at mange føler sig usikre på, om reparation virkelig er “god nok” – eller om man køber katten i sækken?

Politiken har lavet en rundringning til  officielle danske iPhoneforhandlere og forhørt sig om prisen. og spurgt, hvad det vil koste at få skiftet en smadret iPhone-skærm. Laveste pris opgivet var godt 1200 kr. – dyreste var omkring 2500 kr. Nogle tilbyder, at man kan bruge garantien og få en ny – igen omkring 2500,-. Men det kræver så, at telefonen er mindre et år gammel. Kort sagt: Det er dyrt at smadre skærmen på en iPhone! Længere nede finder du linket til artiklen, hvor du kan se det hele mere detaljeret – det er faktisk ikke helt uvæsentligt, hvor iPhonen er købt!

Før du køber en iPhone, kan det være en god ide at checke prisniveauet på deres reparatør. Har du en iPhone, er det yderst relevant, hvad reparationen koster – der er nemlig mange iPhone-ejere, der får smadret skærmen. Man regner med, at det – på et eller andet tidspunkt sker for en ud af 5 iPhone-ejere. Og dem er der over 700.000 af i Danmark. Så det er ikke et problem, der kun angår de få.

Politiken.dk skriver:

»Når der er så stor prisforskel hos de forskellige forhandlere for den samme reparation, er det en god idé, hvis du sætter dig ind i priserne for reparation, før du køber din iPhone«, siger jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda…[ ]…Fire måneder efter at iPhone 4 kom på markedet i 2010, kunne SquareTrade på baggrund af deres skadestatistikker præsentere en prognose, der viste, at 15,5 procent vil have et uheld med deres iPhone inden for det første år, og at over 80 procent af skaderne vil være revnede eller knuste skærme.«

Hvad har Apple at sige?

Det var jo nærliggende at få et svar fra Apple om, hvorfor deres reparatører er så meget dyrere? Og Apple henviser da også til, at hvis garantien skal bibeholdes, skal det være en autoriseret reparatør, der reparerer iPhonen! Dette er så ikke i sig selv en forklaring på, hvorfor deres iPhone-reparatører er dyrere. Det er en forklaring på, hvorfor de kan tillade sig at tage så meget. Eller mener, de kan tillade sig, at tage så meget.

Man kunne måske sige, at iPhonen er en smule for sart? I hvert fald er det tankevækkende, at hvor man regner med, at 20% af iPhone-skærmene bliver smadret – sker den kun med 8% af skærmene på andre smartphones.

Få din iPhone repareret billigt

Men har du allerede en iPhone, og er skaden sket – og har du ingen garanti mere (eller er ligeglad med garantien)? Så er der god grund til at shoppe rundt efter en billig reparation! Desuden bliver der også sat spørgsmålstegn ved Apple’s argument med garantien. I Danmark er vi under alle omstændigheder omfattet af en 2-årig reklamationsret.

Politiken.dk fandt  små uautoriserede iPhone-reparatører, der tilbyder at skifte skærmen på din iPhone til priser fra 299 til 800 kr. Og så befinder vi os i et ganske andet luftlag. Så overvej, om ikke det var umagen værd at shoppe lidt omkring. Her lægger vi ud med Google-søgningen “iPhone reparation” (følg linket). Denne kan selvfølgelig tilpasses med for eksempel hvilken by, din iPhone skal repareres i. Læs mere på Politiken.dk om billig reparation af iPhones

Astrid

5 Comments

  1. I kommer ikke rigtig med noget svar på om at man køber katten i sækken, hvis man bruger en billig iPhone reparatør? Jeg har aldrig selv oplevet problemer med billige reparatører og jeg har desværre smadret min iPhone op til flere gange, og det er både iPhone 3GS og 4S?

  2. Fedt med de nævnte prisoversigter på iphone reparation foroven – husk nu bare for guds skyld at holde dem opdateret! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.