Hvor meget sparer du i skat?

En ny skattereform er lige blevet vedtaget. Og diskussionen vil ingen ende tage. Er den rød eller blå? Eller et eller andet midt imellem? Er fordelen størst for lave eller høje indkomster? Og når man siger fordel, er det så absolut eller procentuelt? Og der er masser af regneeksempler, som måske ikke alle passer lige på dig?

Beregn din skattefordel

Skattereformen skulle give alle en økonomisk fordel – siges det. Men hvad det giver den enkelte, er lidt sværere at gennemskue. Regneeksemplerne passer næppe på os alle. Det er ikke altid nemt at gennemskue.

Men der er faktisk en mulighed for at få lavet en beregning – på en meget enkel måde. Og det kan gøres ved at taste sine privatøkonomiske oplysninger ind i en skatteberegner, som er lavet af revisionsfirmaet Deloitte. Det er noget så simpelt som et regneark, som du enten kan åbne direkte – eller downloade til din computer til senere brug.

På denne måde kan du beregne, hvilken effekt skattereformen har på din privatøkonomi. I beregneren kan du indtaste dine oplysninger om indtægt, kommune og eventuelle fradrag og således få svar på, hvor meget ekstra du får ud af reformen.

Beregn din skat – med begrænsninger

Du finder skatteberegneren på http://skatteberegner.deloitte.dk/ Det skal lige bemærkes at skatteberegneren kun tager højde for indtægtssiden. Eventuelle forhøjelser i brugerbetaling eller punktafgifter er ikke regnet ind i det resultat, du får.  Og ingen kan forudse, hvor meget af fordelen, der bliver ædt op af inflationen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.