Hvor meget skal salt koste?

Jeg ville have sagt 3 kroner pr. kg.! For det koster det i Netto. Selvom jeg godt ved, at der findes dyrere salt. Men hvor meget dyrere – ja, det kommer en smule bag på mig!

En salt-test lavet for Politiken Tjek omfatter altså en salttype, der er koster intet mindre end 423 kr. pr. kg. Hvad det så er, jeg skulle kunne tænkes at få for de ekstra 420 kr. er det godt spørgsmål? Ikke al salt er fra Netto – og til Nettopriser.

Men, hvad ved jeg om salt? Ikke nok – tilsyneladende. Så her er der et par eksperter på banen. Politiken.dk/tjek har nemlig blindtestet salt!

Forskellen på salt og salt?

Jeg vil medgive, at der naturligvis kan være forskel på salt – men nægter dog at tro, at den kan være så stor. Blindtesten fra Politiken Tjek er lavet af 3 kokke. Og kokke skulle om nogle kunne smage forskel. Hvis ikke kokkene kan, hvem kan så? Der bliver testet på både smag, udseende og konsistens. Testen er en blindtest – så ingen af kokkene kender saltets mærke eller pris.

Det er i orden, at forskellige kvaliteter af salt har forskellige priser, fordi de kan anvendes forskelligt alt afhængig af smag, udseende og konsistens.

Blindsmagning af salt

Det mener de tre dommere, der har blindsmagt ti slags salt for Politiken Tjek. Og der var sådan set ikke noget galt med den dyre. Det skulle da lige være prisen – ikke mindst fordi et produkt til 19.95/kg. scorer samme karakterer.

Konklusionen er nok i bund og grund, at der er tale om snobberi – intet salt er så meget værd. Hvad man så ellers vil foretrække, kan man nok bedst finde ud af ved at læse hele testen på Politiken/Tjek. Der måske nok noget salt, der er bedre end andet – men alligevel ikke noget, der kan forklare en pirforskel af den kaliber.

Almindeligt salt – ikke så ringe endda

Og nu vi er ved det: I modsætning til, hvad nogen måtte tro, scorer den “almindelige” salt, som vi alle kender, den til 3 kr, IKKE bundkarakterer. I denne test scorer dette produkt bare middelkarakterer. Der er altså ikke nogen grund til at skamme sig fordi man køber salt til 3 kr. pr. kg

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.