Billig skilsmisse – vha. samarbejde og sund fornuft

En skilsmisse kan blive rasende dyr – især hvis de implicerede parter ikke kan enes. Udover de følelsesmæssige aspekter af skilsmissen, er der nemlig nogle økonomiske. Det kan blive dyrt – rigtig dyrt! Og mens de fhv. ægtefæller strides, er der nogle, der gnider sig i hænderne. Og det er advokaterne – det er nemlig dem, der tjener kassen på skilsmissen.

Men – behøver det gå så galt? Det gør det egentlig ikke, men det kræver at parterne kan blive enige om betingelserne for skilsmissen. Kan man finde ud af det på egen hånd, kan man – stort set – holde advokaterne udenfor! Kan man klare det hele selv, kan man slippe med et mindre gebyr i forbindelse med skilsmissen. Og det er småpenge i forhold til, hvad man kan komme til at bruge til sine respektive skilsmisseadvokater!

Samarbejd – og spar kassen på skilsmissen

Men det kræver samarbejde – og det kræver at man holder hovedet koldt og ikke lader sig rive med. Og sund fornuft! Selvom det sidste måske ikke er det, der er mest af i en skilsmissesituation, er det en overvejelse værd. Forhenværende ægtefæller, der strides om alt – og  det endda ned til mindste detalje – bliver flået af advokaterne. Desværre ender mange skilsmisseopgør med, at man hellere vil flås af hinanden end af advokaterne.

Og – hånden på hjertet – vil du hellere lade pengene gå til advokaterne? De ved med sikkerhed, hvor meget de vil have! Hvis I heller selv vil beholde pengene og kan enes om det, er det det eneste rigtige.

Gør det selv skilsmisse?

Men der er mange ting, man skal have på plads inden en skilsmisse er endelig. Dels er der formueforholdene. Men det drejer sig også om, hvordan man “deler” eventuelle børn. Og man skal have styr på, hvad der skal ske med gæld? Og hvem der skal overtage den fælles bolig? Og hvordan man deler indbo – og andre aktiver, man ejer? Og hvad skal der ske med pension? Og der er sikkert mere endnu. Jo mere kompliceret ens økonomi er, jo mere er der at tage stilling til?

Billig skilsmisse = advokatfri skilsmisse

Men ofte er ægtefællerne så ivrige for at sikre sig, at modparten ikke får raget for meget til sig. Læs mere på Dine-penge.dk: Kan man blive skilt for 500 kr.? Men brug en smule sund fornuft og kig på det udefra. Mens i strides om ting, der måske på den lange bane er ret ubetydelige, scorer jeres advokater kassen. Om det er rarere at blive flået af advokaten? Ja, det er et godt spørgsmål – mange gør det i hvert fald.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.