HUSK forsikringen

Her skal du ikke spare! Det er meget godt – det der med at spare – men der er altså ting, man i hvert fald ikke skal spare væk. Forsikringen er en af dem! Det skal ikke forstås på den måde, at man ikke skal kigge sig om efter en billig forsikring. Synes man, at det er lige vel dyrt, kan det være en god ide at få et forsikringstjek. Forsikringspriser kan være meget forskellige – der er god grund til at se sig for.

Uden forsikring går det ikke

Vælger man – i misforstået spareiver eller måske ren og skær glemsomhed – at spare forsikringen helt væk, begår man en stor fejl. Mange unge fravælger desværre forsikringen, når de flytter hjemmefra – og ikke rigtigt synes, der er råd. Desuden er der mange, der lever på lavindkomst, der ligeledes fravælger at være forsikrede. Det kan give økonomiske smæk – hvis man er uheldig.

Lavindkomst + manglende forsikring

Dette er nok i bund og grund en dårlig cocktail. Netop på lavindkomst har man brug for at have det sikkerhedsnet, en forsikring er. Det er faktisk dem, der har mest brug for den. 11 pct. af samtlige danske husstande har ingen indbo-forsikringen – og dette er netop mest udpræget i lavindkomst-gruppen – altså dem med en indtægt på under 150.000. Og netop her er det en mindre katastrofe, hvis man mister sine ejendele som følge af indbrud eller brand.

Tag et forsikringstjek

Synes du, de forsikringer, du sidder med, er blevet for dyre – og overvejer du derfor at skippe dem? Prøv i stedet, at tage et forsikringstjek – og se, om du måske betaler for meget.

Uden forsikring er man på røven

Uden forsikring er der ikke mulighed for erstatning under nogen form. Og tilhører man lavindkomst-gruppen, har man ikke den store mulighed for at genanskaffe det mistede. Man står heller ikke  i den bedste situation, hvis man vil gå ud og låne penge til nye ejendele. Lav indkomst giver som oftest lav kreditværdighed i banken.

Ansvarsforsikringen er også vigtig

En indboforsikring indeholder som regel en ansvarsforsikring. Og netop ansvarsforsikringen kan vise sig vigtig hvis man komme til at forårsage et uheld – og skal betale erstatning. Er man ikke forsikret, kommer man selv til at betale.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.