Fisk til færre penge

Jeg elsker fisk! Og det skulle egentlig være en god ting, for fisk er sundt – og det burde da være billigt! Og fisk kan sagtens være billigt – men ikke al fisk. Køber du dig fattig i rødspætter og torsk, når der står fisk på menuen? Så skal du måske revidere dit syn på fisk! Det er dyre fisketyper, der udmærket kan erstattes af andre, meget billigere fisk. Fisk smager ikke nødvendigvis bedre fordi det er dyrere.

Måske skyldes vores fiskeforbrug mest af alt gamle vaner? Fisk er vigtigt for vores sundhed, men mange siger, at fisk er alt for dyrt. Men der findes gode fisk, der ikke vælter husholdningsbudgettet!

Billige fisk, du kan bruge i stedet

Der er bestemte fisk, der er klassikere. Og som vi forbinder med det at spise fisk. Så vil holder os til klassikerne – og betaler  i dyre domme. Men måske er det i bund og grund blot vanetænkning? Der er vel intet i vejen for, at andre fisk kunne erstatte dem?

Tænk blot på, hvor mange fisketyper, der findes! Hvad hvis der nu fandtes billige erstatninger for disse fisk? Det gør der – de har bare knap så kendte navne. Her kommer for eksempel 2 typer, hvid fisk, der er ret dyre. Men ikke uundværlige…

Billige fiske-alternativer

  • Rødspætter kan du erstatte med skrubber, som smager næsten lige sådan. Det er også en type hvid fisk, der smager ganske udmærket. Selvom navnet ikke lyder særlig fint, er det en meget velsmagende fisk.
  • Torsken er en dyr fisk, men kan fint erstattes af mørksej, der ikke adskiller sig væsentligt i hverken konsistens eller smag. Ved at vælge de billigere fisk kan der være en besparelse på op mod 40%. Måske vil man ikke gå så langt som til at udskifte nytårstorsken med mørksej – men til daglig er det en ganske god ide.

At spise fisk behøver ikke være noget, der belaster husholdningsbudgettet alt for meget. Det anbefales at spise fisk 2 gange op ugen. Jeg kommer sommetider op på 2 gange om dagen. Men det er ikke de dyre fisketyper. Er man lidt skeptisk for, om de billigere fisk nu er gode nok, er der kun en vej frem – lad det komme an på en prøve. Som med så meget andet. Vi antager ofte, at det kun er det, vi kender, der duer. Og hvorfor skulle det egentlig være det?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.