Rens ovn og bageplader

Sådan rengør du din ovnplade rigtigt. Ovnplader bliver nemt beskidte – uanset hvad man gør. Blot fordi man bruger bagepapir, går man ikke fri. Man kan idag få ovne, der er selvrensende. Men det er de færreste af os, der har et sådant vidunder.

Mange lovpriser disse selvrensende ovne – og det lyder da også genialt. Men har man ellers en ovn, der er god nok, er der vel ikke nogen grund til at udskifte udelukkende på grund af rengøringen? Så der er ingen vej uden om. Ovnen skal rengøres – og det samme skal bagepladerne.

Den dyre ovnrens er unødvendig

Du behøver hverken dyre ovenrensemidler eller masser af knofedt. Du bruger bare noget, du efter al sandsynligvis allerede har i huset. Ellers må du se at få det – det koster ikke alverden – og fås i ethvert supermarked.

Brun sæbe til ovn og bageplader

Det er nemlig brun sæbe. Og du skal vælge den faste, brune sæbe – også kendt som krystalsæbe. En bøtte af den faste, brune sæbe kan fås til under en tier.

Smør ovnen med en pensel med rigtig gammeldags brun sæbe – og kom herefter gennemsigtig plast husholdnings-film over de penslede flader med brun sæbe. Lad sæben og plasten sidde ca. 24 timer. Herefter kan du tørre al ovnsnavset af med en køkkenrulle eller en ren klud.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.