Fastelavnskostume til små børn – gør det selv

Et fastelavnskostume til de mindre børn (op til 3-4 års-alderen) stiller nogle bestemte krav. Det skal nemlig være noget, de kan holde ud at have på. Fastelavnskostumet skal være komfortabelt – eller gider de ikke have det på ret længe. Så ikke noget med stive eller tunge ting – det skal egentlig føles som almindeligt tøj.

Masker er heller ikke sagen. Det må hverken være for varmt (en pelsdragt for eksempel) eller for koldt (som mange af de nylon-kostumer, man kan købe).Vi snakker selvfølgelig om det fastelavnskostume der er billigt (eller gratis). Bloggen her hedder ikke SPAREGRISEN for ingenting!

Brug det, I allerede har!

Netop fordi fastelavnskostumet gerne må føles som almindeligt tøj, kan det være en ide at tage udgangspunkt i almindeligt tøj. Aflagt – eller noget, der er i brug.

For eksempel skal min niece have et Grisling fastelavnskostume. Det består af lyserøde strømpebukser og bluse. Dertil kommer en stribet bluse, som vi fjerner ærmerne på. En lyserød elefanthue bruges til at sætte ører på, lavet af en lyserød stofrest med pladevat indeni. Og vi skal lave en grisehale, som sættes bag på strømpebukserne. Og resten af plade-vatten syes (det er muligvis nok at ri) indeni blusen. Så bliver hun lidt mere rund – som Grislingen jo er. Og grisetryne kan males på.

Dette er dog ikke kun til Grislinger, men kunne også være andre dyr – her kommer et par eksempler:

  • Mar man lyserødt, men ikke stribet, kan man lave et almindeligt grisekostume.
  • Et humlebi-kostume – her bruges sort + sort/gul-stribet tøj. Her er det ikke hale og ører, man skal bruge, men derimod vinger.
  • En sort kat – eller en tiger, hvis man tigerstribet tøj. Sort snude og knurhår males nemt på. Kattekostumet er en klassiker – og meget velegnet netop til de små.
  • Et mariehøne kostume, hvis man har noget rød-sort-plettet tøj.
  • En sommerfugl eller guldsmed som fastelavnskostume. Her er vingerne den vigtigste del.
  • En grøn frø….

Kun fantasien sætter grænser. Hvis man kigger på, hvad man har i garderoben, er det måske der ideerne kommer…

Flere fastelavnsindlæg

Fastelavnsinspiration

Brug indlægene som inspiration. Det sværeste er ofte slet ikke at lave kostumet i praksis. Det handler ofte mere om at finde den rigtige ide.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.